Musical over vader van Paris en Prince Jackson wint vier Tony Awards

Paris en Prince Jackson mochten het podium op om een stukje uit de musical te introduceren. ©  Charles Sykes/Invision/AP

Al voor de 75ste keer zijn in de Verenigde Staten de Tony Awards uitgereikt. Dat zijn de belangrijkste prijzen voor de musical- en theaterwereld. Paris (24) en Prince Jackson (25) zagen hoe de musical over wijlen hun vader Michael met vier beeldjes naar huis ging.

(eadp)

Onder meer Myles Frost, die Jackson speelt, won de Tony voor ‘Beste performance van een acteur in de hoofdrol in een musical’.

Myles Frost vertolkt de Amerikaanse zanger, en kreeg daar ook een award voor. ©  Charles Sykes/Invision/AP

De Jackson-kinderen staan zelf helemaal achter de musical. Niet alleen woonden ze de opening bij op Broadway in februari, Frost kon ook nog rekenen op een knuffel van Paris voor de uitreiking van de awards. Tijdens de uitzending introduceerden broer en zus ook zelf een stukje uit de voorstelling. Volgens Prince was Jackson “dol op musicals, in films en op podia”. Het verhaal volgt over het creatieve proces van Jackson, terwijl hij repeteert voor zijn Dangerous-wereldtournee in 1992. Jackson werd na zijn dood in 2009 nog beschuldigd van kindermisbruik, maar daar wordt niet naar gerefereerd.

 ©  AFP

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook