“Zomers tot tropisch warm”: zaterdag tot 33 graden, maar daarna meteen veel kouder

 

 ©  BELGA

Het wordt deze week stelselmatig warmer, met het hoogtepunt op zaterdag: dan kan het “zomers tot tropisch warm” worden, met temperaturen tot 33 graden. Al is de pret daarna wel uit: zondag wordt het mogelijk nog maar 18 graden. Dat meldt het KMI.

jvhBron: BELGA
De weersverwachtingen voor dinsdag. 

De weersverwachtingen voor dinsdag. ©  KMI

Het wordt dinsdag zonnig, met wat hoge sluierwolken vanaf het zuidwesten. De maxima liggen tussen 20 à 21 graden aan zee en in de Hoge Venen, en 23 of 24 graden in de Kempen en het uiterste zuiden van het land. Dinsdagavond en -nacht blijft het vrijwel helder. Het is vrij zacht in vergelijking met vorige nacht, bij minima tussen 6 graden in de Hoge Venen en 12 graden in Laag- en Midden-België.

Woensdag is het zonnig met soms enkele hoge wolkensluiers. Het wordt in vele streken zomers warm met maxima van 22 graden aan zee, 25 graden in het centrum, tot 26 à 27 graden in de Kempen en het uiterste zuiden.

Donderdag hangen er soms wat meer hoge wolkenvelden, maar het blijft zonnig. De maxima schommelen tussen 21 graden aan zee, en 26 of 27 graden in het zuiden.

Vrijdag wordt opnieuw zonnig met eerst wat hoge wolkenvelden, en later een heldere hemel. De maxima schommelen tussen 25 graden in de Ardennen, en 30 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen. In de namiddag kan er aan zee een zeebries opsteken.

Zaterdag start zonnig. In de loop van de namiddag schuiven er vanuit het noordwesten wat meer hoge en middelhoge wolkenvelden binnen. Het wordt opnieuw zomers tot tropisch warm met maxima tussen 28 en 33 graden. Mogelijk wordt het zaterdagavond en -nacht onstabieler met kans op enkele onweersbuien, maar dit moet nog bevestigd worden.

De verwachting voor zondag is nog onzeker. Mogelijk krijgen we meer bewolking met kans op enkele buien. Het wordt ook gevoelig frisser bij maxima tot 18 graden.

Ook voor begin volgende week blijft de onzekerheid groot. Mogelijk valt er wat neerslag bij maxima rond 19 graden in het centrum van het land.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten