Lotto Soudal start met klassementsambities in Baloise Belgium Tour

Victor Campenaerts en Florian Vermeersch moeten Lotto de broodnodige UCI-punten bezorgen. ©  GEERT TRESIGNIE

Lotto Soudal mikt in de 91e Baloise Belgium Tour (2.Pro) die morgen/woensdag begint in eerste instantie op het algemene klassement. Daarvoor rekent het team op Tim Wellens, Victor Campenaerts en Florian Vermeersch. In de vlakke etappes mag sprintsensatie Arnaud De Lie voluit zijn kans gaan.

Bron: BELGA

Jasper De Buyst, Frederik Frison en de Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg vervolledigen de selectie.

“De Baloise Belgium Tour is net zoals iedere Belgische wedstrijd een belangrijke afspraak voor Lotto Soudal. Met een sterk team aan de start mikken we dan ook op een goed eindklassement. Het gevarieerde parcours zorgt ervoor dat een allrounder het laken naar zich kan toetrekken. In de eerste plaats denk ik daarbij aan jongens als Tim Wellens en Victor Campenaerts, maar ook Florian Vermeersch”, zegt sportdirecteur Nikolas Maes.

In 2019 eindigde Campenaerts als tweede en Wellens als derde, na Remco Evenepoel, die ook vorig jaar de beste was. Het toptalent van Quick-Step is nu aan de slag in de Ronde van Zwitserland. 

In de vlakke etappes mag sprintsensatie Arnaud De Lie voluit zijn kans gaan. ©  BELGA

In de strijd om het algemene klassement worden volgens Maes “vooral de eerste etappe in de Vlaamse Ardennen, de tijdrit in Averbode en de Ardennenrit in Durbuy doorslaggevend”. “Een renner als Campenaerts is gebrand op een goede prestatie in de tijdrit in aanloop naar het BK in eigen streek maar ook Wellens, Vermeersch en Frison kunnen aardig uit de voeten tegen de klok”, legt Maes uit. 

“Na de tijdrit is het zaak om op zaterdag ofwel de voorsprong te verdedigen of zelf aan te vallen. In de overige twee sprintetappes mag Arnaud De Lie zijn kans gaan als die zich aandient, maar met enkele topsprinters aan de start focussen we ons voornamelijk op een goede eindnotering. We hebben alvast enkele troefkaarten in handen en we zijn klaar voor vijf dagen koers op Belgische bodem.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten