Voetbal  1ste provinciale 

Henri Vandervorst (FC Melsbroek): “Van start met een propere lei”

FC Melsbroek kende een massale uittocht van spelers en trainers. Voorzitter Henri Vandervorst zet samen met het bestuur een nieuw project op poten met het trainersduo Mario Cassimon-Peter Lembrechts.

“Ik wist dat we kort op de bal moesten spelen toen de eerste geruchten over een mogelijke exodus van spelers de ronde deden. Zo kozen we met de komst van het trio Benhamou-Erdogan-Vereecke van FC Eppegem meteen voor jongens met een pak ervaring die de vernieuwde ploeg moeten schragen. Er zijn 13 nieuwkomers, bij wie jammer genoeg Yassir El Abbouti (Vilvoorde City) lange tijd out is met gescheurde kruisbanden.”  

Met een wetenschappelijk onderbouwd trainingsschema laat de nieuwe T1 Mario Cassimon niets aan de verbeelding over wat zijn visie op voorbereiding en speelwijze betreft. Zo staat hij voor totaalvoetbal, waarbij zowel aanval als verdediging altijd betrokken zijn. Na verloop van tijd wil hij dan ook een zelfbedruipende groep zien waar het niet nodig is om met boetes te zwaaien.

Zo trainen de doelmannen ook niet apart, maar blijven ze steeds bij de rest van het team betrokken. De kern telt nu 24 spelers. Er worden bij de voorbereiding geen stappen overgeslagen met in de eerste fase de klemtoon op de fysiek. Na elke training moeten de spelers nog meer willen bereiken, waarbij duelkracht en technisch aanvallend spel steeds vooropstaan.

De trainingen starten op maandag 18 juli, met op 24 juli een eerste oefengalop op het veld van buur Diegem Sport om 15 uur. (lvk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten