Rode Kruis België: “11 miljoen mensen in de Sahel bedreigd door hongersnood”

 ©  AFP

Zowat elf miljoen mensen in de Sahel, onder wie 1,6 miljoen kinderen onder de leeftijd van vijf jaar, zijn bedreigd door hongersnood. Zo waarschuwt het Belgische Rode Kruis dinsdag.

Bron: BELGA

Meerdere landen in de Noord-Afrikaanse regio, zoals Mauritanië, Mali, Niger en Burkina Faso maken momenteel een van de zwaarste voedselcrises door van de afgelopen tien jaar.

Dit komt door een combinatie van factoren zoals de klimaatsverandering, maar ook door etnisch geweld, waardoor al twee miljoen mensen op de vlucht sloegen. Hierbovenop komen de economische crisis, de coronapandemie en de gevolgen van de oorlog in Oekraïne, zo zegt Félix de Marliave van het Belgische Rode Kruis.

Om deze mensen te helpen, verstrekt het Belgische Rode Kruis contante hulp aan ontheemde gezinnen en de meest kwetsbaren. “Zo kunnen de gezinnen rechtstreeks in hun behoeften voorzien, zonder hun veestapel te hoeven verkopen of hun spaargeld aan te spreken”, zegt De Marliave. Daarnaast heeft de hulporganisatie opslagdepots opgezet waar gezinnen tegen een verminderde prijs graan en zaden kunnen aankopen.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt