Elisa, Tom en Jytte willen de lunchmarkt veroveren: “Gezond eten, maar voor wie weinig tijd heeft”

Elisa Maenhout, Tom Klüssendorf en Jytte Jochems zijn de zaakvoerders van Pink Pepper. 

Elisa Maenhout, Tom Klüssendorf en Jytte Jochems zijn de zaakvoerders van Pink Pepper. ©  fvv

MARIAKERKE/EVERGEM -

Het nieuwe bedrijfje Pink Pepper wil het traditionele belegde broodje van tafel vegen als lunch, en steekt zijn automaten vol met kwalitatieve gerechtjes om af te halen. De gerechten maken Tom Klüssendorf (46), Jytte Jochems (24) en Elisa Maenhout (37) in de keuken van de Vinoscoop in Mariakerke.

Lotte Ruysschaert

Tom heeft een jarenlang verleden in de klassieke horeca. Zo startte hij in 2001 Café Parti op, en heeft hij een tijdlang het Belfortrestaurant en daarna Restaurant Raam in Lokeren uitgebaat. In die laatste zaak was Jytte zijn rechterhand. Elisa kent hij van toen ze samen een opleiding hebben gevolgd bij Syntra.

Tom besloot om het over een andere boeg te gooien en hij vond in Jytte en Elisa zijn twee partners. Ze geloven dat de lunchmarkt aan het wegvallen is, en zien daarin de rol die hun bedrijf kan spelen. “Mensen verplaatsen zich minder om te lunchen, want het moet sneller gaan. Ze willen gezond eten, maar hebben niet veel tijd.” (lees verder onder de foto)

 

 ©  fvv

Maatwerkbedrijf Aarova

En dus maakt het team van Pink Pepper verse gerechten aan budgetvriendelijke prijzen, die je zowel als lunch op je werk of ’s avonds thuis kunt eten. Het aanbod bestaat uit koude pastasalades, sushi salades, warme gerechten, zoals een Asian infused groentecurry, en dessertjes. De pasta zelf wordt gemaakt door Maatwerkbedrijf Aarova.

Op hun automaten moeten ze nog twaalf weken wachten, maar vanaf 20 juni kan je al gerechten afhalen bij Vinoscoop, waar het Pink Pepper team de gerechten klaarmaakt. Er komt een automaat aan de Vinoscoop, en ook één aan Nest in Evergem. Pink Pepper mikt vooral op bedrijven. Elisa heeft de naam van Pink Pepper bedacht: “I am all about the Pink, Tom is all about the taste. Pink Pepper. Ook met Jytte erbij, past deze naam perfect bij ons 3.”

INFO: www.pink-pepper.be. Gerechten moet je een dag op voorhand bestellen.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent