Voetbal 1ste nationale

Winkel Sport herneemt al de training

Trainer Jeffry Verhoeven 

Trainer Jeffry Verhoeven © VDB

Amper twaalf dagen nadat Mandel United de laatste match van het seizoen 2021-20222 speelde, stond de eerste West-Vlaamse amateurploeg dinsdagavond alweer op het veld. Na zes weken vakantie startte Winkel Sport de nieuwe voorbereiding.

Trainer Jeffry Verhoeven deelt die voorbereiding op in twee blokken. “Noodgedwongen, want bijna alle spelers werken ook en niet iedereen kan vakantie nemen wanneer hij dat wil. De komende veertien dagen trainen we zeven keer. Acht jongens ontbreken nu, maar zij zullen er dan wel zeker bij zijn als we een tweede keer heropstarten op 12 juli. Dan zullen enkele andere jongens nog op vakantie zijn. Ideaal is het misschien niet, maar we zorgen er wel voor dat we klaar zijn tegen de competitiestart op 17 augustus. Ik vind het nieuwe competitieformat van de bond trouwens niet goed. We starten niet alleen in volle zomer, maar zullen ook bezig zijn tot eind mei, met amper vier vrije weekends ertussen. Nog een nadeel zijn die matchen op woensdagavond. Stel je maar eens voor dat je op een woensdagavond naar Maasmechelen moet. Toch zullen we er het beste van maken.”

Verhoeven zag zijn trouwe assistent Dieter Scheirlinck vertrekken, maar is blij met de komst van zijn vriend Fanny Schamp als nieuwe T2.

Winkel moet wel nog op zoek naar een vervanger voor de naar Lierse Kempenzonen vertrokken linksvoetige centrale verdediger Joedrick Pupe. Men zoekt ook nog een linksachter. (kv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten