IJsjesweer! Hier zijn 13 Gentse adresjes voor een verfrissend bolletje zelfgemaakt ijs

 
GENT -

De zomer is in de stad en dat betekent dat het ideaal weer wordt voor een verfrissend ijsje. Hier zijn 13 adresjes waar je kan genieten van een bol artisanaal ijs.

Lotte Ruysschaert en Bert Staes

1. Valeir

Aan Portus Ganda kan je genieten van een ijsje van Valeir terwijl je aan het water zit. Ijsjes op een hoorntje, maar ook klassiekers zoals een dame blanche of banana split zijn een optie.

Sint-Joriskaai 1, 9000 Gent

 

 ©  Valeir

2. IJsster

Geert en Dominique De Pauw scheppen de lekkerste ijsjes van Drongen. Aan de scheptoog van IJsster proef je ambachtelijk gedraaid ijs met echte hoevemelk en hoeveboter, met zoveel mogelijk ingrediënten uit de korte keten. Voor een hoorntje of een handgesneden frisco kan je woensdag en zaterdag van 14 tot 18 uur bij Ijsster terecht.

Boskeetstraat 19, Drongen

 

 ©  IF

3. Nonno

In het ijs van ijssalon Nonno zit minder vet dan in gewoon roomijs, waardoor het ijs lichter is en je ervan kan blijven genieten. Nonno betekent “grootvader” en wordt uitgebaat door de kleinzoon van de Italiaans-Gentse familie van ijsmakers De Zordo.

Kortedagsteeg 22 en Jakobijnenstraat 5

 

 ©  bst

4. Talamini

Een van de oudste ijssalons van Gent: in de buurt van het station biedt het ijssalon Talamini al decennialang ambachtelijk Italiaans ijs aan. Met maar liefst 28 smaken is er keuze in overvloed.

Ganzendries 1, 9000 Gent

 

 ©  DVH

5. Bas

Bij Bas in de Dampoortstraat krijg je zelfgemaakt roomijs in een potje. Een hoorntje is geen optie, want zaakvoerder Bassel maakt al het ijs met room, melk en suiker, waardoor het heel koud bewaard moet worden en een toog dus niet koel genoeg is.

Dampoortstraat 46, 9000 Gent

 

 ©  fvv

6. Fifi Gelato

Het nieuwste ijssalon van de stad. Sonia leerder van haar vader hoe ze ijs moet maken en draait nu alles zelf achterin haar zaak. Om de zoveel weken introduceert ze enkele nieuwe smaken. Momenteel zijn de tijdelijke smaken mojito en watermeloen.

Sint-Jacobsnieuwstraat 83, 9000 Gent

 

 ©  fvv

7. Coco Gelato

Coco Gelato is een ijssalon naar Italiaanse traditie, waar je kan kiezen uit acht roterende smaken. Het ijs wordt volgens eigen recepten gemaakt met echte melk en producten uit Italië.

Walpoortstraat 20, 9000 Gent

 

 ©  IF

8. Cremerie Gerard

Dagvers ijs op basis van gepasteuriseerde melk vind jij bij Cremerie Gerard aan de Sint-Baafskathedraal. De ijsbar werkt samen met Cremerie François uit Sint -Niklaas, één van de oudste ijssalons van België.

Limburgstraat 36, 9000 Gent

 

9. San Pietro

Ook in de buurt van het station Gent-Sint-Pieters ligt ijssalon San Pietro. Ze gebruiken zo veel mogelijk eigen ingrediënten in hun artisanale ijsjes, zoals frambozen en bramen uit eigen tuin.

Koningin Elisabethlaan 21, 9000 Gent

 

10. Pierino

Een ijskar van Pierino is voor veel Gentenaars een bekend gezicht, want bij mooi weer staat er steevast één op de Korenmarkt geparkeerd. In hun ambachtelijk ijs vermijden ze aroma’s, kleurstoffen en pasta’s, en gebruiken ze verse ingrediënten.

Korenmarkt, 9000 Gent

 

11. Oyya

Op twee locaties in Gent kan je genieten van het roomijs van Oyya. Elke dag kiest de ijsbereider uit meer dan twintig traditionele recepten om het ijs te bereiden met kwalitatieve ingrediënten. Zo komt de chocolade van Callebaut, de hazelnoten uit Piemonte en pistache uit Bronte.

Koestraat 22, 9000 Gent en Langemunt 8, 9000 Gent

 

 ©  IF

12. Damass

Op de Korenmarkt is er niet enkel een ijskar van Pierino, maar ook het ijssalon Damass. Met een veertigtal soorten roomijs is er genoeg keuze uit klassieke en minder gekende smaken. Het roomijs wordt bereid met volle melk, verse room en gepasteuriseerde eieren.

Korenmarkt 3B, 9000 Gent

 

 ©  DVH

13. T’Sonneputje

In hun 18de-eeuwse hoeve in Zwijnaarde hebben Tom Coghe en Els Maes IJspaleis T’Sonneputje geopend. De perfecte pitstop voor wandelaars en fietsers in de Scheldevallei, maar ook voor de fans van stevige metal. In dezelfde hoeve in de straat Hondelee huist immers een platenwinkel.

Hondelee 46, Zwijnaarde

 

 ©  MDD

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent