Wielrennen Beloften

Ex-veldrijder Jelle Vermoote jaagt op topzege op de weg: “Al mooie resultaten, maar zonder foutjes zat er meer in”

Jelle Vermoote won dit jaar wel al het Circuit des 4 Cantons, een nationale interclub in Frankrijk. 

Jelle Vermoote won dit jaar wel al het Circuit des 4 Cantons, een nationale interclub in Frankrijk. © VDB

Met zijn derde stek in de Nederlandse versie van de Ronde van Limburg onderstreepte Jelle Vermoote zondag nog maar eens zijn regelmaat. “Het gaat goed, maar een topzege zou het natuurlijk nog mooier maken”, zegt de Pervijzenaar van Acrog-Tormans.

De Nederlander Jaap Roelen haalde het in deze manche van de Nederlandse Topcompetitie na een late solo. “Ik mocht zondag spurten voor de tweede plaats. In de slotfase werd beslist om voor mij te rijden. Mijn ploegmaats Jarne Van Grieken en Gauthier Beeckman hebben me perfect afgezet. Ik ben dankbaar voor hun steun. Jammer dat Coen Vermeltfoort nog sneller was. Het was wel een gevaarlijke bedoening, met veel auto’s die op de weg stonden en versmallingen die niet aangeduid waren. In de beginfase reed een groep van vijf weg. Omdat ik het een saaie race vond, heb ik me gedurende twintig kilometer op kop van het peloton gezet.”

Vermoote werd recent tweede in de slotrit van de Ardense Triptiek en de Memorial Van Coningsloo tussen Waver en Rijmenam. “Dat zijn mooie resultaten, maar misschien zat er wel meer in. In de Triptiek botste ik op de snelle Lander Loockx. In Rijmenam ging ik op 500 meter van de finish aan, maar viel ik stil en moest ik de Australiër Cameron Scott laten voorgaan. Had ik wat langer gewacht, dan had ik allicht kans gehad om de spurt van ons groepje (dat in beginfase was gevormd, red) te winnen. Ik maak soms nog foutjes. Dat gebeurde ook in de Grand Prix Color Code-Bassenge (waar hij negende werd, red). Ik dacht er iedereen te kunnen verrassen van achteruit, maar mijn tactiek pakte verkeerd uit.”

De gewezen veldrijder won dit jaar wel al het Circuit des 4 Cantons, een nationale interclub in Frankrijk. (tvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten