Voetbal 1B Pro League SK Beveren

Wim De Decker keert terug naar de Freethiel als coach van SK Beveren: “Een heel emotioneel moment”

Wim De Decker werd woensdag voorgesteld als coach en is weer thuis: “Ik loop hier rond van mijn tien jaar.” © Erik Westerlinck

Wim De Decker (40) is woensdagmiddag voorgesteld als de nieuwe trainer van SK Beveren. De Waaslander wacht de moeilijke taak om de club waarbij hij zijn spelersdebuut maakte terug naar 1A te loodsen, maar liet zich niet verleiden tot grootspraak. “Onze ambitie? Er zijn momenteel nog te veel vraagtekens om daarover een uitspraak te doen”, aldus De Decker.

Wim Houttequiet

Wim De Decker is terug thuis. De Waaslander werd officieel voorgesteld bij de club waar het voor hem ooit allemaal begon. “Normaal sta ik heel rationeel in het leven, met beide voeten op de grond. Maar dit is toch een heel emotioneel moment”, aldus Wim De Decker. “Ik loop hier rond van mijn tien jaar, samen met mijn pa kwam ik spelers als Carl Massagie toejuichen op de Freethiel en ik heb hier mijn debuut op het hoogste niveau gemaakt. Dat doet wel iets met je. Ik wil de waarden en normen van deze club laten doorsijpelen naar de spelerskern.”

Aftasten

Het nieuws hing al enkele weken in de lucht, toch liet de officiële aankondiging lang op zich wachten. “Ik heb verschillende, langdurige gesprekken gehad met sportief directeur Jordi Condom en CEO Antoine Gobin”, verklaart De Decker. “Het is logisch dat wel elkaar aftasten, zodat we weten wat we aan elkaar hebben en welke richting deze club wil uitgaan.”

Het is geen geheim dat SK Beveren op termijn terug naar 1A wil gaan, toch liet De Decker zich niet verleiden tot grootspraak. “Ik ga vandaag niet praten over ambities. Daarvoor zijn er vandaag nog te veel vraagtekens. Al heb ik wel een ambitie in mijn hoofd.”

Huiswerk

De kern van SK Beveren bestaat momenteel uit een vijftiental spelers. De club hoopt zich de komende weken dan ook te versterken op een vijftal posities. “Dat huiswerk zijn we momenteel samen aan het maken”, aldus De Decker. “Ik zie heel wat potentieel in de huidige kern, maar ook werkpunten. Ik sta voor verzorgd, aanvallend voetbal. Met de nodige discipline, grinta en dynamiek. Iets wat we in Deinze ook hebben proberen doen. Ik vind het belangrijk om de hand van de coach te zien. Dat hoop ik hier ook te kunnen brengen.”

SK Beveren hervat volgende week maandag de trainingen. Hoe de technische staf er zal uitzien, moet de komende dagen duidelijk worden. Al worden er wel enkele veranderingen verwacht.

Aangeboden door onze partners