Belgisch tennis: Van Uytvanck verslaat Bonaventure, Wickmayer neemt eerste horde, Mertens dubbelt met succes

 ©  AFP

Alison Van Uytvanck (WTA-47) heeft zich woensdag voor de kwartfinales van het WTA 125 in het Italiaanse Gaiba (125.000 dollar) geplaatst. Dat ging ten koste van Ysaline Bonaventure (WTA-151).  De 28-jarige Vlaams-Brabantse had maar 46 minuten nodig voor 6-2, 6-2 winst.

Bron: BELGA

Om een plaats in de halve finales treft eerste reekshoofd Van Uytvanck de Zwitserse Ylena In-Albon (WTA-111). Die schakelde haar landgenote Susan Bandechhi (WTA-151) met tweemaal 6-3 uit.

Wickmayer neemt overtuigend eerste horde

Yanina Wickmayer (WTA 670) heeft zich woensdag op overtuigende wijze geplaatst voor de tweede ronde van het ITF-toernooi in het Engelse Ilkley (gras/100.000 dollar). Ze versloeg thuisspeelster Mingge Xu (WTA 1.177) in straight sets, met 6-2 en 6-2. De partij duurde 1 uur en 2 minuten.

In de tweede ronde/achtste finales wacht het Hongaarse topreekshoofd Dalma Galfi (WTA 98). Zij schakelde de Amerikaanse Caroline Dolehide (WTA 176) uit met 6-3 en 6-4.

De 32-jarige Wickmayer treedt ook aan in het dubbelspel. Aan de zijde van de Australische Arina Rodionova won ze dinsdag in de eerste ronde met 7-6 (7/5), 5-7 en 10/4 van de Griekse Valentini Grammatikopoulou en de Australische Priscilla Hon. In de kwartfinales spelen ze tegen het Engelse duo Sonay Kartal/Nell Miller.

 ©  ISOPIX

Mertens stoot gezwind door naar kwartfinales

Elise Mertens en de Chinese Zhang Shuai hebben woensdag niet te veel krachten verspeeld in hun eersterondewedstrijd van het vrouwendubbel op het WTA-toernooi van het Britse Birmingham. Het topreekshoofd klaarde de klus na iets meer dan een uur spelen met 6-2 en 6-3.

In de volgende ronde kruisen ze het Roemeense duo Monica Niculescu en Elena Gabriela Ruse. Zij waren eerder op de dag na een driesetter te sterk voor de Duitse Vivian Heisen en thuisspeelster Samantha Murray.

Geerts spoelt verlies in enkelspel door met zege in dubbelspel

Michael Geerts heeft woensdagavond zijn wedstrijd in de achtste finales van het mannendubbel van het Challengertoernooi in het Italiaanse Parma (gravel/134.920 euro) naar zijn hand gezet. Met zijn Portugese partner Gastao Elias stuurde hij thuisspelers Franco Agamenone en Flavio Cobolli met 6-4, 6-7 (2/7) en 10/5 huiswaarts.

In de kwartfinales krijgen Geerts en Elias met de Tsjech Roman Jebavy en de Amerikaan Hunter Reese het eerste reekshoofd voor de kiezen.

Op die manier spoelt Geerts zijn verlies van eerder op de dag in de achtste finales van enkelspel meteen weer door. Daarin bleek de nummer 250 van de wereld niet opgewassen tegen het Servische tweede reekshoofd Dusan Lajovic (ATP 69): hij moest met 6-3 en 7-6 (7/3) het onderspit delven.

Minnen geeft forfait voor kwartfinales dubbelspel

Greet Minnen en de Slovaakse Tereza Mihalikova, het topreekshoofd in het vrouwendubbel op het WTA 125-toernooi van het Italiaanse Gaiba (gras/125.000 dollar), hebben woensdag forfait gegeven voor de kwartfinales. De reden is vooralsnog onbekend.

Normaal gezien zouden ze het opnemen tegen de Russische Vitalia Diatchenko en de Georgische Oksana Kalashnikova voor een plaats bij de laatste vier.

In het enkelspel strandde Minnen (WTA 88) als zevende reekshoofd in de eerste ronde tegen de Oekraïense Kateryna Baindl (WTA 159) met 7-6 (7/3) en 6-2.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten