Antwerp pleziert zijn fans: kapitein en publiekslieveling Faris Haroun blijft nog een jaar langer

© BELGA

De supporters gaan content zijn. Faris Haroun blijft nog een jaar langer bij Antwerp. Het was al een tijd ‘een dingetje’, de toekomst van de 36-jarige aanvoerder. Onder Brian Priske kwam hij vorig seizoen amper aan de bak en dus leek hij met zijn aflopend contract op weg naar een afscheid in mineur. Maar in de play-offs kwam de middenvelder weer boven water en toonde hij dat hij allerminst versleten is.

Het leverde hem lovende woorden op van algemeen manager Sven Jaecques, die zijn mentaliteit prees, en dat was een teken dat een verlengd verblijf toch een optie was. Helemaal ­correct, zo is gebleken. Club en speler gaven in gesprekken aan dat ze met elkaar wilden doorgaan, sportief directeur Marc Overmars maakte er mee werk van en dat resulteerde nu in een akkoord. Ook de laatste details voor het contract tot 2023 zijn in orde en dus kan Haroun vanaf morgen - met de fysieke testen op het programma - aan zijn zevende seizoen op de Bosuil beginnen.

In ­januari 2017 kwam hij over van Cercle Brugge en hij werd meteen een cruciale schakel in het afdwingen van de promotie. Hij is al eventjes de enige survivor van die ploeg en na het vertrek van Buta de enige overblijver uit het eerste seizoen in 1A. Faris Haroun, standing strong. De concurrentie zal weer groot worden, want Antwerp wil er nog een topmiddenvelder bijhalen, maar Haroun zal als ­vanouds blijven strijden voor zijn plek.

En wat dan dáárna? Een functie binnen de club blijft een mogelijkheid, maar dat moet later nog worden bepaald. Wat de aflopende contracten betreft, heeft Antwerp nu alles afgehandeld. Nu is het - na Anthony Valencia - tijd voor inkomende transfers, te beginnen met die van Vincent Janssen.

(dvd)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten