Na gemiste transfer trapt Real-voorzitter nog eens na: “Deze Mbappé is niet de Mbappé die ik wilde hebben”

 ©  ISOPIX

Florentino Pérez, voorzitter van Real Madrid, heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op de mislukte transfer van Kylian Mbappé. De Spaanse kampioen en winnaar van de Champions League dacht maandenlang dat Mbappé deze zomer naar Madrid zou komen, maar de 23-jarige Fransman besloot op het laatste moment zijn aflopende contract bij Paris Saint-Germain met drie jaar te verlengen.

“Deze Mbappé is niet de Mbappé die ik wilde hebben”, zei Pérez in het tv-programma El Chiringuito. Volgens Pérez wilde Mbappé vorig jaar dolgraag naar Real Madrid komen. “Hij zei steeds dat het zijn droom was om voor Real te spelen, maar PSG wilde hem in augustus niet verkopen. We hebben een jaar gewacht en hij bleef steeds hetzelfde zeggen. Maar op het laatste moment veranderde de situatie door politieke druk en de economische factor.”

Naar verluidt kreeg Mbappé zelfs een telefoontje van de Franse president Emmanuel Macron, met het dringende verzoek om in Parijs te blijven voetballen. “Dat heeft veel invloed op hem gehad”, aldus Pérez, die ook hoorde dat de Arabische eigenaren van PSG de Fransman met exorbitante geldbedragen hebben verleid om langer te blijven. “PSG bood hem aan de leider van hun project te worden. Daardoor veranderde alles.”

“Ik zie nu niet meer de Kylian Mbappé die wij wilden hebben. Hij weigert bij de nationale ploeg op een sponsorbijeenkomst te komen, dat wil ik niet hebben. Bij Real Madrid is niemand groter dan de club, dat verandert nooit. Ik dacht dat hij een droom had. Maar dromen komen soms niet uit vanwege externe oorzaken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten