Test Aankoop stelt zich burgerlijke partij na salmonella-uitbraak bij Ferrero: “Eventueel actie om gedupeerde consumenten beter te compenseren”

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  BELGA

Consumentenorganisatie Test Aankoop stelt zich burgerlijke partij in het onderzoek naar de salmonellabesmettingen in de Ferrero-fabriek in Aarlen. Meer dan twee maanden geleden werd de fabriek gesloten omdat mensen ziek werden na het eten van Kinder-chocolade uit deze fabriek. Intussen is duidelijk dat zeker 62 besmettingen in België aan deze fabriek gelinkt zijn.

jvhBron: BELGA

Vandaag ligt de fabriek nog altijd stil. De heropstart was voorzien voor 13 juni, maar op 3 juni liet de directie weten dat ze wat extra tijd nodig hadden. Een vakbondsbron had het toen over de laatste week van juni. 

Vorige week waren er zes huiszoekingen in België en Luxemburg. In ons land vielen de speurders binnen in de fabriek in Aarlen, maar ook op adressen in Brussel. “Het gerechtelijk onderzoek dat aan de gang is, wil de eventuele verantwoordelijkheden bepalen in het beheer van de besmetting, de opvolging van de voedselketen en de communicatie of het niet communiceren van informatie aan de gezondheidsautoriteiten”, zo werd in een mededeling gepreciseerd.

In dat lopende onderzoek heeft Test Aankoop zich nu burgerlijke partij gesteld, laat de organisatie weten. “Dossiers over voedselveiligheid zijn altijd prioritaire dossiers voor Test Aankoop”, zegt woordvoerster Laura Clays. “We hebben besloten om ons in deze zaak burgerlijke partij te stellen om een zo nauwkeurig mogelijk beeld te krijgen van alle eventuele problemen die hebben plaatsgevonden, en wie daarvoor verantwoordelijk zou zijn. Op basis van die informatie willen we het niveau van voedselveiligheid voor iedereen verbeteren, en eventueel ook een actie starten om gedupeerde consumenten beter te compenseren.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten