Voetbal 2de Provinciale B TK Meldert

Jeroen Winderickx staat aan het roer bij TK Meldert: “De club wil op termijn hogerop”

Bij TK Meldert werd ondanks de behaalde titel een trainerswissel doorgevoerd. Liedekerkenaar Jeroen Winderickx loste Davy Cooreman af en maakte woensdag een eerste keer kennis met de groep.

“Bij derdeklasser Wolvertem-Merchtem gooide ik zelf de handdoek omdat privé en professioneel de combinatie met het voetbal niet meer lukte”, laat Winderickx weten. “Bij TK Meldert moet dat met slechts twee trainingen per week en de thuiswedstrijden wel lukken. Ik zet een stapje terug waardoor het misschien wel wat wennen wordt aan het niveauverschil. De club wil op termijn evenwel hogerop. Het is dus de bedoeling om samen nieuwe stappen te zetten. Bij VK Liedekerke pakte ik in mijn eerste seizoen meteen een prijs met een eindrondeticket. Bij TK Meldert is het nog afwachten hoe snel het groeiproces verloopt en of er nieuwe bouwstenen nodig zijn. De groep werd intussen gevormd en bestaat uit een mix van ervaren spelers en jong talent met doorgroeimogelijkheden. Ik verwacht dat de anciens de ploeg op sleeptouw nemen. Het is niet de bedoeling om nieuwe spelers aan te trekken die de doorbraak van jonge spelers in de weg staan.”

Winderickx treedt aan in een voor hem onbekende reeks. “Ik ken niemand waardoor iedereen met een propere lei begint. Ik deed mijn visie al uit de doeken bij de spelers. Eind juli hervatten we de trainingen. Ik zoek nu in overleg met de club enkel nog een T2.” (rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten