Jasper Philipsen sprint met fietslengte voorsprong naar zege in Baloise Belgium Tour

 ©  BELGA

Jasper Philipsen heeft de tweede rit in de Baloise Belgium Tour gewonnen. De 24-jarige Limburger haalde het in een massasprint voor Danny Van Poppel en Mads Pedersen. De leiderstrui blijft voor Pedersen.

Jonas Withouck

Het duurde een hele tijd vooraleer de vroege vlucht ging vliegen. Na een uur koers reed het hele peloton nog samen, tot een groepje met drie Belgen en drie Nederlanders dan toch kon ontsnappen. Onze landgenoten Yentl Vandevelde (Minerva Cycling), Theo Bonnet (Géofco-Doltcini Materiel Velo.com) en Jacob Relaes (Tarteletto-Isorex) kregen het gezelschap van Yoeri Havik (BEAT Cycling), Daan van Sintmaartensdijk en Nick van der Meer (VolkerWessels Cycling Team).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De voorsprong van de koplopers werd echter nooit groot genoeg om enig gevaar te vormen voor de sprintersploegen, die alles mooi controleerden in het peloton. De rit van Beveren naar Knokke, met daar twee plaatselijke ronden van 19,2 kilometer, moest en zou op een massasprint uitdraaien.

Op iets meer dan 13 kilometer van de streep was het verhaal van de vluchters definitief voorbij. De drie renners die overgebleven waren (Havik, Vandevelde en Relaes) werden gegrepen en het peloton kon de sprint voorbereiden.

De laatste finale verliep enorm hectisch, maar gelukkig zonder valpartijen. Het was uiteindelijk Jasper Philipsen die zich de snelste van het pak toonde. Hij klopte Danny Van Poppel met een fietslengte voorsprong. Mads Pedersen vervolledigde het podium, onze landgenoten Arnaud De Lie en Sasha Weemaes werden vierde en vijfde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag rit twee

1. Jasper Philipsen

2. Danny van Poppel

3. Mads Pedersen

4. Arnaud De Lie

5. Sasha Weemaes

6. Alberto Dainese

7. Fabio Jakobsen

8. Hugo Hofstetter

9. Stanislaw Aniolkowski

10. Gerben Thijssen

Stand Ronde van België na rit twee

1. Mads Pedersen in 7h37’57”

2. Jasper Philipsen +6”

3. Tim Wellens +12”

4. Danny van Poppel +14”

5. Mauro Schmid +14”

6. Quinten Hermans +17”

7. Yves Lampaert +17”

8. Florian Sénéchal +17”

9. Loïc Vliegen +18”

10. Alex Zingle +19”

Aangeboden door onze partners