Jasper Philipsen etaleert uitstekende Tourbenen in Baloise Belgium Tour: “Maar het is wel nog lang”

 ©  BELGA

Bingo voor Jasper Philipsen in de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour, toch alweer zijn vierde zege van het seizoen. “Dit geeft veel vertrouwen voor de volgende wedstrijden”, aldus de 24-jarige Limburger van Alpecin-Fenix.

jswk, sfj

“Heel leuk om zo terug te komen in competitie”, zegt Philipsen na de finish. “Dit geeft direct veel vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Wat dit zegt voor de Tour? Dat het er wel goed uitziet natuurlijk, alleen is het nog redelijk lang en de Tour is iets helemaal anders dan deze wedstrijd.”

Kan Philipsen, die nu tweede staat in het algemeen klassement op zes seconden van Mads Pedersen, ook voor de eindzege gaan in de Baloise Belgium Tour? “Dat wordt heel lastig, denk ik. Morgen ga ik vol proberen te rijden en dan zie ik wel hoever ik geraak in de tijdrit. Maar de Ardennenrit is toch pittiger dan vorig jaar, denk ik.”

Jakobsen lek

Philipsen klopte snelle mannen als Pedersen, Arnaud De Lie en Fabio Jakobsen, maar die laatste moest zijn sprint rijden met een lekke band. Neemt de Nederlander zondag in de slotrit revanche? “Dat zou goed kunnen, wij kunnen hem misschien enkel verslaan als hij een lekke band heeft dus dan was vandaag de goeie dag om het te doen”, lacht Philipsen. “Nee, zondag zal Jakobsen er zeker weer staan. Een nieuwe sprint waarin we ons zullen moeten bewijzen.”

 ©  BELGA

Mads Pedersen: “Na tijdrit kijken hoe ver mijn ambities mogen reiken”

Mads Pedersen is na een derde plaats in de tweede etappe nog leider in de Baloise Belgium Tour. “Het doel was de leiderstrui behouden en dat is gelukt”, toonde de 26-jarige Deen van Trek-Segafredo zich tevreden.

“Vrijdag is er de individuele tijdrit. Die had ik liever in mijn vertrouwde tijdritpak afgewerkt dan in het tijdritpak dat we verplicht moeten aantrekken van de organisatie. Maar het is nu zo. Het is natuurlijk leuk dat je als leider als allerlaatste mag vertrekken. Na de tijdrit zal het al wat duidelijker zijn of ik de eindwinst mag ambiëren. Het is natuurlijk ook een heel goede test voor de Tour de France binnenkort in Denemarken, ook op een technisch parcours. Ik kijk er wel naar uit.”

 ©  BELGA

Na de finish had Pedersen een uitgebreid gesprek met UCI-jurylid Luc Geysen en de voorzitter van de UCI-jury, Enzi Christophe. “Ik had het er met hen over dat enkele renners weer gebruik maken van de voet- en fietspaden om op te schuiven in het peloton. Het is een minderheid, maar toch. Negentig procent van het peloton volgt de reglementen. Wij krijgen steeds te horen dat er boetes zullen volgen of andere maatregelen, zoals diskwalificatie. Ik heb er hier nog niet veel van gemerkt.”

Aangeboden door onze partners