Opnieuw (halve) Belg bij Manchester United? Duffels-Braziliaanse Andreas Pereira op zijn weg terug

Andreas Pereira keert deze zomer terug naar United, maar het is niet zeker dat hij daar ook zal blijven 

Andreas Pereira keert deze zomer terug naar United, maar het is niet zeker dat hij daar ook zal blijven ©  ISOPIX

Omdat Andreas Pereira (26) de laatste jaren volledig uit beeld verdween bij Manchester United, trok hij dit seizoen op Uitleenbeurt naar Flamengo. De Braziliaanse club had in die huurovereenkomst ook een aankoopoptie bedongen, maar besloot die uiteindelijk niet te lichten. De in Duffel geboren Braziliaan keert zo deze zomer terug naar Manchester.

Jochen Henrioulle

Of Andreas Pereira ook echt weer zal spelen voor Manchester United, is nog onduidelijk. Kersvers trainer Erik Ten Hag gaf alvast aan dat de Belgische Braziliaan tijdens de voorbereiding wel zijn kans zal krijgen. Al zou Pereira zelf wel open staan voor een vertrek, als hij daarmee ook meer speelminuten kan verzamelen.

Pereira tekende tien jaar geleden voor Manchester United en zou er uiteindelijk tien jaar spelen 

Pereira tekende tien jaar geleden voor Manchester United en zou er uiteindelijk tien jaar spelen ©  ISOPIX

Geboren in Duffel, international bij Brazilië

Andreas Pereira heeft een Braziliaanse vader, Marcos, die dertig jaar geleden naar België trok om zijn voetbalcarrière uit te bouwen. Marcos Pereira zou hier uiteindelijk achttien jaar spelen en uitkomen voor onder andere KV Mechelen en Sint-Truiden.

Zoon Andreas is zo opgegroeid in België en heeft ook alle jeugdreeksen van de Rode Duivels doorlopen. Tot hij op zijn zeventiende besloot dat hij liever voor het land van zijn vader wilde uitkomen. Dat zou hem uiteindelijke één keer lukken, in 2018.

Bij Manchester United ligt Pereira momenteel nog een jaar onder contract. Maar United zou hem laten vertrekken bij een bod van acht miljoen euro. Eén van de clubs die dat op tafel wil leggen, is Besiktas. De Turkse club kan - na een zesde plaats dit seizoen - wel wat Duffels-Braziliaanse flair gebruiken.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten