Wielrennen Elite Baloise Belgium Tour

Herstelde Eli Iserbyt wil vormpeil opkrikken met oog op winterseizoen: “Ik mag wel geen stappen overslaan”

Eli Iserbyt was sinds eind maart op de sukkel met de rug. 

Eli Iserbyt was sinds eind maart op de sukkel met de rug. © BELGA

Voor Eli Iserbyt is het onmogelijk om een rol van betekenis op te eisen in de Baloise Belgium Tour. “Mijn rug is geheeld, maar conditioneel ben ik nog niet in orde”, zegt de Kasternaar van Pauwels Sauzen-Bingoal.

Iserbyt verloor in de lastige openingsetappe met aankomst in Maarkedal heel wat tijd, mede door een oponthoud na een valpartij van enkele concurrenten. Even goed doen als zijn achttiende plaats in de eindstand van vorig seizoen was ook nooit zijn bedoeling. “Het is zoals verwacht afzien in mijn eerste koers sinds mijn blessure. Eind maart begon ik erg te sukkelen met mijn rug (waardoor hij zijn mountainbikecampagne moest afbreken, red). Ruim drie weken heb ik niets gedaan. Met slechts twee weken training kom ik hier natuurlijk nog te kort. Er mag nu wel niets meer fout gaan in mijn voorbereiding op het winterseizoen. Het is balanceren op een dunne koord. Ik wil competitieritme en hardheid opdoen, maar ik mag de extremen nog niet opzoeken. Een weerbots moet ik vermijden.”

Jasper Philipsen won de voorspelde massasprint in Knokke-Heist. Met de steun van onder meer Edward Planckaert en Guillaume Van Keirsbulck haalde hij het in de tweede etappe vlot van de Nederlander Danny van Poppel en de Deense leider Mads Pedersen. Gerben Thijssen, pas hersteld van ziekte, kwam als tiende over de finish. Topfavoriet Fabio Jakobsen moest het doen zonder de hulp van Yves Lampaert, die in volle finale met materiaalpech kreeg af te rekenen.

Vrijdag volgt een tijdrit van 11,8 kilometer van Scherpenheuvel naar Averbode. Een kolfje naar de hand van Belgisch kampioen Yves Lampaert? De Hulstenaar van Quick Step-Alpha Vinyl staat zevende, op zeventien tellen van Mads Pedersen. (tvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten