Schepen (67) in kunstmatige coma na aanrijding op fiets

 

 ©  jof, fmr

MEULEBEKE/OOSTROZEBEKE -

Jacques Goemaere (67), schepen van onder andere Cultuur en Onderwijs in Oostrozebeke, is na een ongeval met zijn fiets donderdagavond in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Vrijdag werd de man nog in een kunstmatige coma gehouden. Goemaere stak met zijn fiets de weg over en werd gegrepen door een auto.

Jonathan Folens

Het ongeval gebeurde rond kwart voor vijf donderdagavond. Jacques Goemaere reed met zijn fiets langs de Steenovenstraat vanuit Tielt in de richting van Oostrozebeke. Om onduidelijke redenen stak hij ter hoogte van bouwbedrijf Castelyn plots de weg over. Hij verliet het fietspad aan de linkerkant van de weg en op de rechterrijstrook werd hij geraakt door een grijze Kia Ceed.

Jacques Goemaere is schepen cultuur en onderwijs in Oostrozebeke.  

Jacques Goemaere is schepen cultuur en onderwijs in Oostrozebeke.  ©  Frank Meurisse

Goemaere kwam zwaar ten val en liep een ernstige hoofdwonde op. Hij verloor veel bloed en was niet meer bij bewustzijn. Een man met een motorfiets die ambulancier bleek te zijn, passeerde toevallig de plek van het ongeval en bood de eerste zorgen. Hij verwittigde ook de hulpdiensten. Goemaere werd in levensgevaar overgebracht naar het AZ Delta in Roeselare.

De Steenovenstraat was een tijdlang gedeeltelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er zal geen verkeersdeskundige aangesteld worden, de omstandigheden van het ongeval lijken duidelijk en er was een getuige. Die bevestigde dat er geen sprake was van overdreven snelheid en dat het om een accidentele aanrijding ging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten