Na meer dan een jaar zonder job: Laszlo Bölöni vindt nieuwe uitdaging bij FC Metz

 ©  BELGA

De Roemeen Laszlo Bölöni is de nieuwe trainer van het Franse FC Metz, dat afgelopen seizoen naar Ligue 2 degradeerde, zo maakte de club donderdag bekend.

Bron: BELGA

De intussen 69-jarige Bölöni werd bij AA Gent op 14 september 2020 ontslagen na amper 25 dagen dienst. De drie seizoenen daarvoor werkte de Roemeen bij Antwerp, met twee vierde plaatsen in de Jupiler Pro League als beste resultaten. Nadien ging hij aan de slag bij Panathinaikos, waar hij in mei vorig jaar aan de deur werd gezet. Nadien zat hij zonder club. In Griekenland vertoefde hij in 2011-2012 ook al een tijdje bij PAOK.

In België kende hij zijn grootste triomfen bij Standard (2008-2010). In zijn eerste seizoen op Sclessin veroverde de Roemeen de landstitel. In het tweede jaar werd de kwartfinale bereikt in de Europa League. Eveneens op zijn palmares staat een dubbel (titel en beker) met Sporting Lissabon in 2002. Verder was Bölöni in Frankrijk aan de slag bij Nancy, Rennes, Monaco en Lens en hij stond kortstondig aan het hoofd van de Roemeense nationale ploeg. Als speler won hij in 1986 met Steaua Boekarest de Europabeker voor landskampioenen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten