Staat de VRT-toren nog recht? Måneskin blaast het dak eraf tijdens showcase van Studio Brussel

Hun winst op het Eurovisiesongfestival is intussen al meer dan een jaar geleden, maar de wereld is Måneskin nog niet beu. Dat bewezen de 200 enthousiaste fans die donderdagavond naar de VRT afzakten om de Italiaanse rockband aan het werk te zien.

Wout Desmytere

Hun winst op het Eurovisiesongfestival is intussen al meer dan een jaar geleden, maar de wereld is Måneskin nog niet beu. Dat bewezen de 200 enthousiaste fans die gisteravond naar de VRT afzakten voor de Italiaanse rockband. Afgelopen week konden de luisteraars van Studio Brussel tickets voor de showcase van Måneskin winnen. De rockers, die ook te horen zijn op de soundtrack van de Hollywoodfilm Elvis, brachten onder andere de hit Mammamia en uiteraard hun Songfestivalnummer Zitti e buoni.

Voor ze het podium betraden, maakten ze een praatje met presentatrices Laura Govaerts (MNM, tweede links op kleine foto) en Flo Windey (StuBru). Op de vraag hoe ze omgaan met hun plotsklapse succes, antwoordde drummer Ethan dat ze “ervoor willen zorgen dat de muziek hen goed blijft vertegenwoordigen. Geld, roem, succes en al die materiële zaken waren nooit ons doel.” Waarop bassiste Victoria antwoordde met een plagerig “Dus het maakt je niet uit als ik je geld jat?” Zelfrelativering, daar zijn we fan van.

 ©  VRT

(dewo)

Aangeboden door onze partners

Lees ook