Arne (23) mixt cocktails in nieuw ‘grand café’: Parijse stijl uit de jaren 20, vlak bij de Graslei

 

 ©  fvv

Gent -

Op de Predikherenlei is in een pand uit 1925 een grand café geopend. Arne Kellens (23) schudt er cocktails aan de toog en baat Maison Splendid 1925 uit. In juli heropent de zomerbar op de achterliggende parking.

Lotte Ruysschaert

De specialiteit van Maison Splendid 1925 aan de Leie zijn de cocktails, maar je kan er ook wijn, bieren en frisdrank bestellen. In de toekomst komen er aperitiefhapjes bij. “We noemen het een grand café omdat het niet zomaar een café is, maar ook geen restaurant”, klinkt het.

Het historische pand is ingericht naar de Parijse stijl uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Binnen zijn twee kamers met een mix van oude en nieuwe meubels, buiten aan de waterkant ligt een terras. “De locatie is heel leuk. Maison Splendid 1925 ligt in het historisch centrum maar uit de drukte, en toch is er veel passage.”

 

 ©  fvv

Zomerbar

Arne is het gezicht van de zaak. Hij heeft een opleiding tot mecanicien gevolgd, maar zijn hart ligt bij de horeca. Daarom volgde hij later een opleiding tot bartender. Ervaring deed hij onder meer op in een pop-uprestaurant van Piet Huysentruyt en O’Learys. “Alle cocktails zijn vegan en de suikersiropen en het gedroogd fruit maak ik vers.”

Vorig jaar was er op de parking achter de zaak zomerbar Soho. Ook dit jaar komt er een zomerbar, maar dat zal onder de naam Maison Splendid Garden zijn. Die is klaar tegen de Gentse Feesten, en dan komen er ook dj’s langs.

Predikherenlei 2, 9000 Gent. Open van dinsdag tot en met vrijdag van 12 uur tot ’s avonds. Op zaterdag van 11 uur tot ’s avonds en op zondag van 11 tot 18 uur.

 

 ©  fvv

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent