Dan toch vervolg op één van populairste series ooit? Kit Harington keert terug naar ‘Game of thrones’

Kitt Harington als Jon Snow in ‘Game of thrones’ ©  ISOPIX

Acteur Kit Harington zal zijn rol als het hoofdpersonage Jon Snow hernemen in een sequel op ‘Game of thrones’, de populaire serie die jarenlang wereldwijd miljoenen fans in de ban hield. Dat schrijft The Guardian.

jvhBron: The Guardian

De Amerikaanse betaalzender HBO zou dezer dagen werken aan een serie over Jon Snow, het personage van Harington. Het zou weliswaar slechts gaan om embryonale plannen, maar Harington zou wel al hebben toegezegd om zijn rol te hernemen als het voorlopig naamloze project doorgaat.

Het verhaal van de nieuwe serie zou een vervolg breien aan de gebeurtenissen uit ‘Game of thrones’ – dat tussen 2011 en 2019 één van de populairste series aller tijden werd. In ‘Game of thrones’ eindigde het verhaal van Jon Snow toen hij zich terugtrok in het hoge noorden, op zoek naar een eenvoudig bestaan. De makers zouden het wel moeten doen zonder bronmateriaal van George R. R. Martin, de schrijver van de boeken waarop de serie gebaseerd is.

HBO werkte in het verleden al aan verschillende andere prequels – zoals ‘Tales of Dunk and Egg’, ‘10,000 Ships’ en ‘Nine Voyages’ – maar het is niet duidelijk of die ooit in productie zullen gaan. Een andere serie in het ‘Game of thrones’-universum – ‘House of the dragon’, een prequel die zich 200 jaar voor de gebeurtenissen uit de originele serie afspeelt – is vanaf augustus te zien op HBO.

Aangeboden door onze partners

Lees ook