NMBS legt maandag extra treinen in voor betogers op nationale stakingsdag, vraagt reizigers om spitsuren te vermijden

© Reuters

De NMBS legt maandag een aantal extra treinen in voor de verwachte drukte door de vakbondsbetoging in Brussel. De spoorwegmaatschappij roept reizigers op om de spitsuren in de mate van het mogelijke te vermijden.

jvhBron: BELGA

De drie vakbonden verwachten maandag om 11 uur tienduizenden mensen aan het Brusselse Noordstation voor een betoging om meer loon te eisen. Velen zullen met de trein komen. De vakbonden bij de spoorwegmaatschappij hebben geen stakingsaanzegging ingediend, dus de treinen zullen normaal gezien rijden volgens plan.

De NMBS waarschuwt dat het zeer druk wordt in treinen van en naar de hoofdstad. De spoorwegmaatschappij roept reizigers op hun reis goed voor te bereiden en adviseert de spitsuren (aankomst in Brussel-Noord tussen 9 en 11 uur en vertrek in Brussel-Zuid tussen 12.30 en 16 uur) indien mogelijk te vermijden. In de NMBS-app kunnen reizigers zien hoe druk het mogelijk is in elke trein.

Overigens kunnen de vakbondsmilitanten deze keer niet aan voordeeltarief reizen. Er is geen speciaal evenementenbiljet voor deze manifestatie. In het verleden was dat soms wel het geval.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten