Wielrennen Vrouwen elite Grote prijs Prosperpolder

Nathalie Verschelden trekt zich op aan voorbije weken

Na een aarzelende seizoensstart lijkt Nathalie Verschelden (S Bikes - Doltcini) nu het goede spoor te hebben gevonden. Voor eigen volk in Belsele werd ze al vijfde, zondag wil ze in Prosperpolder bevestigen.

 “De seizoensstart was moeilijk. Een nieuwe ploeg en een andere voorbereiding zorgden ervoor dat ik moeilijk mijn draai vond. Begin april kreeg ik ook nog eens corona en ook dat beestje heeft me lang parten gespeeld. Maar nu voel ik het week na week beter gaan. De vijfde plaats in Belsele was mijn beste resultaat tot nu toe. Dat wil ik bevestigen en liever nog veel verbeteren.”

Verschelden werkte eind mei in Berlare ook een triatlon af. “Of dat een nieuwe liefde wordt, moet nog blijken. Voorlopig krijgt de koersfiets zeker voorrang. Maar in Berlare werd ik meteen derde en dat smaakt naar meer. In juli start ik nog in een kwarttriatlon en in augustus plan ik zelfs twee halve.”

Maar koersen blijft dus de hoofdmoot. “Tien jaar geleden werd ik Belgisch kampioene bij de juniores. De ambities waren toen hoog. Toen ik enkele jaren later de kans kreeg om naar Lensworld-Kuota te gaan, dacht ik dat mijn carrière gelanceerd was. Maar helaas hield die UCI ploeg al na één jaar op te bestaan. Vanaf dan was het zoeken naar een goed evenwicht. Ik heb enkele jaren, met de steun van mijn ouders, alles op de wielersport kunnen zetten. Maar dat kan je niet blijven doen.”

Bij haar huidig team voelt Verschelden zich echter helemaal in haar sas. “In heel wat UCI koersen moeten we zeker niet voor de zogenaamd grote ploegen onderdoen. Ik ben dus blij met de keuze. We koppelen plezier en sportieve ontspanning aan een behoorlijke ambitie. Dat houdt me gefocust.”(ive)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten