Brandende kachel in Dilsen-Stokkem blijkt drugslabo te zijn

Themabeeld 

Themabeeld ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Het openbaar ministerie heeft voor de strafrechter in Tongeren gevangenisstraffen van 3 tot 5 jaar en boetes tot 16.000 euro gevorderd voor vier mannen die betrokken waren met een drugslabo in Dilsen-Stokkem.

jvhBron: BELGA

Op 5 oktober 2020 kwam bij de alarmcentrale van de brandweerzone Oost-Limburg een melding binnen van hevige rookontwikkeling aan een garage in de Kanaalstraat in Dilsen-Stokkem. De eerste brandweerwagens die aankwamen werden opgewacht door een 27-jarige Dilsenaar. Hij vertelde dat de brand en de vrijgekomen rook veroorzaakt werd door een peletkachel die vuur had gevat. 

In de garage werden de brandweermannen niet alleen tegemoetgekomen door een stevige rookpluim maar ook door een wolk van zoutzuurdampen. Onder in de kelder bleek een amfetaminelabo te staan. 

Kort na aankomst van de brandweer en politie kwam ook de huurder van de garage een kijkje nemen. Ook hij werd prompt in de boeien geslagen. Tijdens het onderzoek kwam nog een Dilsenaar in beeld die eerder al een veroordeling opliep voor het invoeren van drugs en de broer van de twintiger die de brandweer stond op te wachten. Voor de eerder veroordeelde man werd een gevangenisstraf van 5 jaar en een boete van 16.000 euro gevorderd, voor de andere  beklaagden wordt 3 jaar cel en 8.000 jaar euro boete gevraagd. Het vonnis volgt op 19 juli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten