Kermis tijdens weekend van het volkscafé

Luc Notredame, Birgit Versavel, Goele Debeer, Lieven Vlamynck en Kris Sucaet-Voet van het feestcomité Noordschote nodigen iedereen uit op de jaarlijkse kermis.

Luc Notredame, Birgit Versavel, Goele Debeer, Lieven Vlamynck en Kris Sucaet-Voet van het feestcomité Noordschote nodigen iedereen uit op de jaarlijkse kermis.© kvc

LO-RENINGE -

Zowel in Lo als Noordschote vindt dit weekend de jaarlijkse kermis plaats. De plaatselijke feestcommissies stelden opnieuw een gevarieerd programma samen. Daarbovenop zetten drie cafés dit weekend hun deuren open naar aanleiding van het Weekend van het Volkscafé.

Koen Van Colen

In Noordschote opent de fanfare het kermisweekend zaterdag om 17.30 uur. Vanaf 18.30 uur zorgt accordeonvirtuoos Johnny Clarysse voor de nodige muzikale sfeer, gevolgd door een optreden van Frank Galan. Zondag staat tussen 16 en 18 uur een kindershow op het programma met Mr. Creezy.

In Lo beginnen de kermisfestiviteiten zaterdagavond om 18 uur. Zo zijn er koekjesworpen op zaterdag om 19 uur en zondag om 13 en 19 uur. Op zondag is er ook een tractorrondrit. Die start om 10 uur. Na de tocht van om en bij de 25 kilometer worden alle tractoren rond 12.30 uur gewijd. Een spetterend vuurwerk sluit dinsdag om 22.45 uur de kermis af.

Dit weekend vindt ook opnieuw het Weekend van het Volkscafé plaats. Ruim tachtig cafés uit de Westhoek en Frans-Vlaanderen zetten hun deuren nog iets breder open dan anders met extra animatie. Ook café De Engel in Lo, café de Pypegale in Reninge en café Bij De Witten op de wijk Fintele in Pollinkhove doen mee.

Alle info op www.weekendvanhetvolkscafe.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten