Het spel is nog niet uitgespeeld: Kit Harington keert terug naar ‘Game of thrones’ in vervolg dat helemaal rond hem draait

Er wordt momenteel gewerkt aan een vervolgserie op ‘Game of thrones’, waarin Kit Harington zijn rol als Jon Snow zal hernemen. ©  ISOPIX

Fans van Game of thrones werden vrijdagochtend wakker met goed nieuws. Acteur Kit Harington (35) zal namelijk zijn rol als Jon Snow hernemen in een vervolg op de populaire fantasy-serie die jarenlang wereldwijd miljoenen fans in de ban hield. En dat is lang niet de enige spin-off die de makers voor ogen hebben.

Wout Desmytere & Jef Van Hoofstat

In de Verenigde Staten alleen al lokte de laatste aflevering van Game of thrones in 2019 liefst dertien miljoen kijkers. Moeten we nog uitleggen waarom er aan een vervolg wordt gewerkt? De serie, over de strijd om de troon in de fantasy-wereld Westeros, groeide de voorbije jaren uit tot een van de populairste series aller tijden. Daar kon zelfs het – over het algemeen – minder gesmaakte laatste seizoen niets aan veranderen.

Logisch dus dat HBO het ijzer wil smeden nu het nog heet is. De Amerikaanse betaalzender werkt dezer dagen aan een serie over Jon Snow, het personage van acteur Kit Harington. Het gaat voorlopig slechts om embryonale plannen, maar Harington zou wel al hebben toegezegd om zijn rol te hernemen als het voorlopig naamloze project doorgaat.

Het verhaal van de nieuwe serie zou een vervolg breien aan de gebeurtenissen uit Game of thrones. Daarin eindigde het verhaal van Jon Snow toen hij zich terugtrok in het hoge noorden, op zoek naar een eenvoudig bestaan. Over de nieuwe plot of personages is nog niets bekend.

Nog vijf andere reeksen in de maak

Zoals Disney tegenwoordig elke druppel uit Star wars perst – het momenteel lopende Obi-Wan Kenobi haalde eveneens een geliefd personage terug uit z’n teruggetrokken leven – is ook HBO nog lang niet klaar met Game of thrones. De eerste aanzet tot een spin-off werd eind 2019 op het laatste nippertje afgewezen, maar die schade is ruimschoots ingehaald. In augustus krijgen we de prequelserie House of the dragon voorgeschoteld, nog een vijftal andere reeksen zijn in de maak – een concrete datum is daarvoor nog niet bekendgemaakt(zie hieronder).

De makers zouden het wel moeten doen zonder bronmateriaal van George R. R. Martin, de schrijver van de boeken waarop de serie gebaseerd is. Al maakt dat niet zoveel verschil, want de scenaristen haalden Martin jaren geleden al in. Tijdens het maken van laatste drie seizoenen konden ze zich enkel baseren op de ruwe ideeën die de schrijver had voor zijn laatste twee boeken. Elf jaar later zijn die trouwens nog altijd niet verschenen, tot grote ergernis van de fans. Hopelijk voor hen is het minder lang wachten op de nieuwe serie.

Ook deze reeksen zijn in aantocht

House of the dragon

De eerste spin-off van Game of thrones verschijnt deze zomer op HBO. House of the dragon speelt zich tweehonderd jaar voor de gebeurtenissen uit de originele serie af en focust op de voorouders van Daenerys Targaryen, een van de populairste personages uit de serie.

Ten thousand ships

Deze serie speelt zich duizend jaar voor de gebeurtenissen uit Game of thrones af en draait rond prinses Nymeria, die in de serie slechts een paar keer vermeld wordt. Een cast is er nog niet, maar er zouden al enkele eerste scenario’s klaarliggen.

The sea snake

Eerst zou deze serie Nine voyages gaan heten, maar bij HBO wilde men blijkbaar geen twee reeksen met cijfers in de titel. De serie volgt de avonturen van zeevaarder Corlys ‘The sea snake’ Velaryon, een personage dat voor het eerst te zien zal zijn in House of the dragon. Een spin-off van een spin-off, dus. Kan iedereen nog volgen?

The tales of dunk and egg

Voor deze reeks kunnen de makers teruggrijpen naar de gelijknamige boeken van George R.R. Martin. Ze spelen zich 90 jaar voor Game of thrones af en draaien rond de avonturen van een ridder en zijn schildknaap.

The golden empire

In tegenstelling tot de andere projecten moet dit een animatieserie worden, die zich afspeelt in Yi Ti. Dat is een fictieve natie die wel een paar keer vermeld werd in Game of thrones, maar nog nooit werd bezocht.

Aangeboden door onze partners

Lees ook