Koninginnenrit Baloise Belgium Tour wordt niet ingekort: “Op het randje, maar ploegen willen hele rit rijden”

 ©  RR

De zomer is in ons land. Voorlopig zorgt de verschroeiende hitte nog niet voor een verandering van het parcours in de Baloise Belgium Tour. De organisatoren en rondedokter Kris Van Der Mieren zaten samen om de rit van vandaag in te korten. Op vraag van de ploegen gebeurt dat echter niet. De koninginnenrit richting Durbuy wordt dus volledig gereden.

Werner Bourlez

De organisatoren van de Baloise Belgium Tour hebben samen met rondedokter Kris Van Der Mierren vrijdagavond overleg gepleegd om de koninginnenrit in Durbuy in te korten. Reden: de verschroeiende hitte die wordt voorspeld. “Maar de meerderheid van de ploegen wil de hele rit rijden, dus wordt er niet ingegrepen”, zegt Van Der Mierren. “Het was op het randje. Er zijn wel versoepelende maatregelen genomen qua bevoorrading zodat renners ten alle tijden genoeg kunnen drinken en zich kunnen verfrissen. De temperatuur valt voorlopig ook goed mee. Gelukkig is er ook veel schaduw op het parcours.”

De rit is ook maar 172 km en wordt afgewerkt in vier rondjes, waardoor het ook makkelijker is om de renners te bevoorraden.

In Frankrijk werd de tweede rit van de Route d’Occitanie-La Dépèche du Midi wel fameus ingekort en werd slechts 33,6 km afgewerkt. De temperaturen liepen daar op tot 38 graden. Tom Steels, ploegleider van Quick-Step Alpha Vinyl, is mee verantwoordelijk voor het respecteren van het hitteprotocol in het peloton. “Voor de WorldTourploegen is dit geen probleem, maar er rijden hier in de Baloise Belgium Tour wel kleinere ploegen mee”, vertelde hij voor de start. “Voor hen was een ronde minder misschien een optie geweest. Maar uiteindelijk is het de meerderheid die beslist. En er waren ook kleinere ploegen die de volledige rit wilden afwerken.”

Aangeboden door onze partners