Drukke zaterdag voor brandweer

 

 © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Berlaar, Puurs, Lier -

Het was zaterdag een drukke dag voor de brandweerzone Rivierenland. In de loop van de voormiddag moesten de hulpverleners drie keer uitrukken voor een brand. Eén keer moesten ze een noodtent leveren bij een ongeval.

De post Lier van hulpverleningszone Rivierenland kwam kort voor tien uur in bijstand bij het zware verkeersongeval op de Kesselsesteenweg in Lier. Daar werd een noodtent geplaatst om de zwaargewonde slachtoffers in te kunnen verzorgen.

LEES OOK. Koppel (76) wordt aangereden door auto: “Ze waren onderweg naar de kerk voor een uitvaart”

Nog zaterdagvoormiddag rukte de brandweer uit naar de Liersesteenweg in Berlaar. Daar hadden een haag en struikgewas vuur gevat achteraan een woning. Dat ging met heel wat rook gepaard. De brandweer was de situatie gelukkig snel meester. Ongeveer gelijktijdig liep er bij de noodcentrale ook een melding binnen van een woningbrand op de Aarschotsebaan in Berlaar-Heikant. Het ging om een beperkt brandje in de keuken. Ook daar had de brandweer de situatie onmiddellijk onder controle.

Op de middag dan werd brandweerpost Puurs opgetrommeld voor een brand van een vuilnisbak aan het station. Met een beetje water was het brandje onmiddellijk gedoofd. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten