De schade valt mee bij Thomas De Gendt: geen gescheurde enkelligamenten maar een verzwikte enkel, BK’s eind juni lijken opnieuw haalbaar

 ©  ISOPIX

Thomas De Gendt zal zondag niet aan de start verschijnen van de afsluitende tijdrit in de Ronde van Zwitserland. Onze landgenoot stapte in de loodzware bergrit van zaterdag van de fiets. Reden voor zijn opgave: een verzwikte enkel.

Maarten Vanhoof, Wim Vos

Lotto-Soudal meldde dat De Gendt moest opgeven omdat hij voor de laatste klim per ongeluk uit zijn klikpedaal schoot. Eerst werd gevreesd voor gescheurde enkelligamenten, maar de schade blijkt uiteindelijk mee te vallen: De Gendt kampt met een verzwikte enkel, maar zou wel kunnen deelnemen aan de BK’s wielrennen eind deze maand. Ook Lotto-Soudal zelf communiceerde gescheurde enkelligamenten, maar gelukkig voor onze landgenoot valt de schade mee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 35-jarige De Gendt, die zijn contract bij Lotto-Soudal deze week nog met twee jaar verlengd zag, was normaal niet voorzien voor de Tour. Normaal zou hij na de Ronde van Zwitserland en het Belgisch kampioenschap op hoogtestage gaan om de Vuelta voor te bereiden.

Aangeboden door onze partners