Quinten Hermans “moest niet diep gaan” voor knappe zege, waar ligt zijn toekomst? “Ik zit in een luxesituatie”

 ©  BELGA

Met een sterke sprint op de Mur de Durbuy kroonde Quinten Hermans (Intermarché-Wanty-Gobert) zich tot winnaar van de koninginnenrit in de Baloise Belgium Tour. Onderweg pakte onze landgenoot ook de volle buit in de Gouden Kilometer, waardoor hij nu op acht seconden van leider Mauro Schmid staat. “Elke seconde die ik vandaag nam, is goed”, hoopt Hermans nog voorzichtig op de eindzege.

Maarten Vanhoof

  “We wilden iemand die niet te ver stond in het klassement meesturen met de vlucht”, deed Hermans het wedstrijdplan van Intermarché-Wanty-Gobert uit de doeken. “Dat lukte helaas niet. Toen moesten we overgaan op plan B. Dat was gewoon voluit gaan met de hele ploeg en dat is goed gelukt. Iedereen heeft zijn job fantastisch gedaan. Speciaal moet ik Lorenzo (Rota, zijn ploegmakker, red.) bedanken. Hij heeft me goed geholpen in de finale.”

  Hermans deed vandaag een gooi naar de eindzege. Die ambitie zette hij kracht bij door in de Gouden Kilometer alle seconden te pakken. “Ik had niet het gevoel dat ik daarvoor heel diep moest gaan. Toen wist ik dat ik goede benen had. Elke seconde die ik meeneem is goed, want er kan in de laatste rit altijd nog iets gebeuren. Ik heb de Ronde van Wallonië al eens verloren door een seconde verschil, dus liever een secondje te veel dan te weinig.”

  Na zijn tweede plaats in Luik-Bastenaken-Luik is dit een nieuwe topprestatie van de 26-jarige Hermans, die dit jaar einde contract is bij Intermarché-Wanty-Gobert. Over zijn toekomst is er nog geen duidelijkheid. “Ik ben er nog niet uit, maar ik heb geen haast. In de media is al genoeg verschenen over ploegen die interesse in mij hebben. Ik moet gewoon zien wat het interessantste is voor mij, zowel op financieel en sportief vlak. Dat wil echter niet zeggen dat ik wegga. Ik zit in een luxesituatie.”

  Tim Wellens: “Plannetje uitdokteren voor morgen”

  “Ik voelde me heel goed vandaag en dus beslisten we om er al vroeg aan te beginnen”, reageerde Tim Wellens. “Victor heeft echt superwerk verricht voor mij en zorgde er mee voor dat we voorop konden blijven. Het klassement was onze belangrijkste zorg, maar ik wilde natuurlijk ook heel graag de rit winnen. De twee seconden die ik in de gouden kilometer kon pakken waren mooi meegenomen. In de finale ging iedereen voluit. Jammer dat het nu op zo’n secondenspel uitdraait. Maar met de Gouden Kilometer hebben we morgen nog iets om keihard voor te werken. We zullen daar zeker een plannetje voor uitdokteren.”

   ©  BELGA

  Mauro Schmid: “Gouden Kilometer zal in slotetappe heel interessant worden”

  De Zwitser Mauro Schmid mocht zaterdag het blauwe leidersshirt showen op het podium in Durbuy, maar Tim Wellens volgt in dezelfde tijd als de 22-jarige renner van Quick-Step Alpha Vinyl.

  “Toen ik deel uitmaakte van de kopgroep ben ik al aan het rekenen geslagen” zegt Schmidt. “Ik wist dat ik dicht bij Wellens stond in het klassement en dat het op enkele seconden zou aankomen om de leiderstrui. Gelukkig draaide het in mijn voordeel uit. In de Gouden Kilometer kon ik ook nog wat sprokkelen. Ik had het laatste uur jammer genoeg geen communicatie meer met de volgwagen omdat mijn apparatuur stuk was gegaan. Enkel via de bordjesman kende ik de situatie. Maar dat ik Wellens in de gaten moest houden, wist ik wel”.

   ©  BELGA

  In de slotsprint op de Muur van Durbuy kon Schmid naar het wiel van Quinten Hermans rijden, maar hem remonteren zat er niet meer in. “Ik weet dat Quinten Hermans heel sterk is. Zeker in een rit met een aankomst zoals deze. Ik was wel wat verrast toen hij al van zo ver aanging. Ik moest meteen een kloof overbruggen maar kon toch naar zijn wiel rijden.”

  “De laatste etappe zal nog heel interessant worden. De Gouden Kilometer gaat wellicht beslissen over eindwinst. Normaal gezien gaan we ook nog werken voor Fabio Jakobsen, want wellicht wordt het een massaspurt.”

  Aangeboden door onze partners