Dries De Bondt verliest zonnebril waarmee hij Giro-rit won, maar krijgt die terug dankzij eerlijke vinder

De Bondt reed een hele dag op kop in de Baloise Belgium Tour en kwam volledig leeggestreden binnen 

Tijdens de koninginnenrit in de Baloise Belgium Tour is voormalig Belgisch kampioen Dries De Bondt (Alpecin - Fenix) zijn zonnebril verloren. Geen ramp, zou je denken, maar deze zonnebril heeft een zekere emotionele waarde voor De Bondt. Het is namelijk de bril die hij droeg toen hij eerder dit jaar een rit won in de Giro. De bril was enkele uren later gelukkig al terecht dankzij een eerlijke vinder.

Jochen Henrioulle en Sam Varewyck

Volledig leeggestreden kwam Dries De Bondt (Alpecin - Fenix) na de koninginnenetappe de streep over. De voormalig Belgisch kampioen had een hele dag op kop gereden in wat een echte uitputtingsslag bleek. De warmte en de vele hellingen hadden hem al zijn energie gekost.

In dat vele zwoegen heeft De Bondt onderweg zijn zonnebril verloren. En dat is er niet zomaar eentje. Het gaat over de zonnebril die de renner van Alpecin - Fenix droeg tijdens zijn ritzege in de Ronde van Italië. De Bondt ging dus zelf op zoek: zijn team beloofde zelfs een beloning voor de eerlijke vinder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uiteindelijk loonde het opsporingsbericht, want zo’n twee uur later berichtte Alpecin - Fenix dat het kleinood gevonden was door een fietser. Die zal de bril terugbezorgen aan de voormalige Belgische kampioen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Bondt probeerde in de slotfase een sprint met zes te ontlopen, maar uiteindelijk moest hij vrede nemen met een vijfde plaats in de koninginnenrit van de Baloise Belgium Tour. “Ik heb er het maximale uitgehaald”, reageerde de renner van Alpecin-Fenix.

“Het plan verliep perfect tot ongeveer vijf kilometer van de eindmeet. Ik was al meteen mee met de vroege vlucht. Toen kwamen die andere mannen erbij en waren we plots met elf vluchters. Ik hield me wat op de vlakte, zeker toen ik hoorde dat Oscar Riesebeek in de tegenaanval was getrokken en wat later deed Jasper Philipsen dat ook. Ik hoefde dus niet op kop te gaan rijden en had daar mooie excuses voor.”

“Het verbaasde me hoe ik sterk ik bergop reed. Toch was ik wat bevreesd voor de slotronde. Met Quinten Hermans naar de eindmeet rijden, zag ik niet zitten en daarom ging ik maar aanvallen. Op iets minder dan 5 kilometer van de eindmeet achtte ik mijn moment gekomen, maar ik kon niet voorop blijven. Wat verderop probeerde ik het nog eens tevergeefs en wist ik dat het niet voor vandaag zou zijn. Tegen Wellens, Hermans en co kon ik in de sprint bergop niets beginnen.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt