Red Lions moeten na shootouts het hoofd buigen tegen Engeland in voorlaatste match Hockey Pro League

 ©  BELGA

De Red Lions hebben in de voorlaatste wedstrijd van de Hockey Pro League verloren van Engeland. Onze nationale hockeymannen hadden in de slotminuut nog de stand op 2-2 gebracht via een late strafcorner, waarna shootouts volgden. Daarin konden de Lions in drie pogingen niet tot scoren komen, terwijl de Engelsen Vincent Vanasch telkens verschalkten: 3-0. Een nieuwe eindzege in de prestigieuze competitie lijken de Red Lions te mogen vergeten.

Sam VarewyckBron: belga

Bij de rust leidden de Engelsen met 1-0 na een goal van Will Calnan (21.). In het derde quarter maakte diezelfde Calnan (30.) er 2-0 van. Maar de Red Lions, titelverdediger in de Pro League, reageerden meteen via Arthur De Sloover. Net voor het einde wist Alexander Hendrickx (59.) na een penaltycorner nog een gelijkspel uit de brand te slepen voor de olympische kampioen.

In de shoot-outs waren de Belgen niet trefzeker. De Engelsen scoorden 3 op 3, terwijl Victor Wegnez, Arthur De Sloover en Gauthier Boccard misten.

In de stand ziet België (32 ptn) als nummer twee Nederland (33) een punt uitlopen. Oranje, dat twee matchen minder op de teller heeft, speelde zaterdag 2-2 gelijk tegen India, derde met 30 punten. Nederland won de shoot-outs voor het bonuspunt met 4-1.

Zondag kijken de Red Lions om 17u30 opnieuw de Engelsen in de ogen, meteen hun laatste Pro League-match van dit seizoen. Pakken de Nederlanders zondag twee punten tegen India, dan winnen ze de derde editie van de Hockey Pro League.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten