Fabio Jakobsen triomfeert in slotrit van Baloise Belgium Tour, Mauro Schmid pakt de eindzege na secondespel met Tim Wellens in Gouden Kilometer

 ©  BELGA

De Nederlander Fabio Jakobsen heeft de slotrit in de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. In de straten van Beringen haalde hij het in een massasprint voor Jasper Philipsen. Ploegmakker van Jakobsen Mauro Schmid pakt de eindwinst mee naar huis na een waar secondespel met felste belager Tim Wellens in de Gouden Kilometer.

Jens HeylenBron: BELGA

Jakobsen was na 179,9 kilometer van Gingelgom naar Beringen de snelste in een massasprint. Hij liet Jasper Philipsen en Gerben Thijssen achter zich. Sasha Weemaes en Tom Van Asbroeck finishten ook nog net in de top tien (9e en 10e).

Tim Wellens is tweede in de eindstand, in dezelfde tijd als Schmid. Maar de Zwitser bracht het er beter vanaf in de allesbepalende Gouden Kilometer. Al begon Wellens daaraan met slechts vijf honderdste van een seconde achterstand. Met drie tussensprintjes in één kilometer kon die achterstand snel goedgemaakt worden. De renner van Lotto-Soudal pakte ook de eerste sprint voor zijn rekening waardoor hij virtueel de winnaar zou worden van deze Ronde. In de volgende twee tussensprints stelden Schmid en Quick-Step (al dan niet foutief) orde op zaken. De Zwitser nam de eindzege opnieuw over.

LEES OOK. BEKIJK. Yves Lampaert houdt Tim Wellens (bewust?) op met elleboog in finale van Baloise Belgium Tour

De eindsprint aan de finish kon daar niets meer aan veranderen, waardoor er daar andere tenoren op de voorgrond traden. Jasper Philipsen leek op weg naar de zege, maar Fabio Jakobsen knalde zonder enige lead-out nog voorbij alles en iedereen. Twee op twee dus voor Quick-Step Alpha Vinyl in Beringen.

Eindtriomfator Mauro Schmid boekte na ritten in de Giro van vorig jaar en de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali (2.1) van dit jaar zijn derde profzege. Op de erelijst volgt hij Remco Evenepoel, winnaar van de vorige twee edities, op. Jakobsen zit dit seizoen al aan tien zeges en leverde zo een stevige bijdrage aan het totaal van Quick-Step. De Belgische formatie, zondag met Remco Evenepoel ook in de Ronde van Zwitserland aan het feest, zit dit seizoen aan 31 zeges.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners