Diether Sweeck moet het voorlopig stellen met regionale koersen

Diether Sweeck moet op zoek naar een nieuw team, maar blijft optimistisch: “Het is niet allemaal kommer en kwel.” © mpics

Diether Sweeck (28) uit Keerbergen werd zaterdag in Nieuwrode derde onder extreme weersomstandigheden. Noodgedwongen schuimt hij voorlopig het circuit van de plaatselijke koersen af. Een nieuwe broodheer laat op zich wachten.

Ief Vertommen

“Bij zo ’n wedstrijd als vandaag komt toch heel wat tactiek bij kijken”, hijgde hij nog na. “Het is gokken op welke ontsnapping nu wel de juiste zal zijn. Bovendien heb ik ook mijn naam wat tegen. Ik ben toch een bekender gezicht.”

Diether moet zich dus voorlopig bedienen van het circuit van de zogenaamde kermiskoersen, nu zijn contract bij het Credishop-Fristads team van de gebroeders Roodhooft aan het einde van het crossseizoen niet werd verlengd.

“De uitleg was dat naar verjonging werd gestreefd, alhoewel ik zelf ook nog maar 28 ben. Los daarvan moet ik toegeven dat mijn seizoen ook niet zo best was. Corona, weet je wel, en dus moet ik het noodgedwongen op een andere manier oplossen door plaatselijke koersen te betwisten. Aan werkgelegenheid ontbreekt hij mij vooralsnog niet. Donderdag was daar Bierbeek, zaterdag Nieuwrode en zondag Halen. Het enige minpunt bestaat er in dat ik verstoken blijf van wedstrijden van enig niveau, rittenkoersen incluis”, gaat hij verder.

Conclusies trekken

“Het is overigens niet allemaal kommer en kwel. Ik kan mijn programma samenstellen zoals ik dat zelf wil. Ik hoef met niemand rekening te houden en bovendien amuseer ik mij best wel.”

“Het zou allemaal voor verlenging vatbaar zijn ware daar niet de deadline van het begin van de nieuwe veldritcampagne. Dat ik nog de ganse zomer op de weg zal fietsen staat vast, maar in het veld aantreden zonder team achter zich is een quasi onbegonnen zaak. Dan dringt een beslissing zich op.”

“Ben ik dan nog werkloos, dan is dat maar zo en moet ik daar mijn conclusies uit trekken. Laat mij evenwel duidelijk zijn: ik zou nog graag een verlengstuk breien aan mijn onvoltooide carrière. Al is dit wel een minder voor de hand liggende periode voor contractonderhandelingen. Links en rechts wordt al wel eens gesuggereerd dat tweelingbroer Laurens een helpende hand zou kunnen reiken om mij ergens onderdak te krijgen, maar ook wat dat betreft zijn de tijden veranderd”, besluit een realistische Diether.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten