Wielrennen elite Baloise Belgium Tour

Iljo Keisse in het winnende kamp: “We reden een atypische koers”

Iljo Keisse: “Er was strijd tot op het einde op verschillende fronten.”

Iljo Keisse: “Er was strijd tot op het einde op verschillende fronten.”

Het doek is gevallen over de bijzonder hoogstaande Baloise Belgium Tour. De Zwitser Mauro Schmid, ploegmakker van Iljo Keisse bij Quick-Step Alpha Vinyl, haalde het na een beklijvende strijd met Tim Wellens (Lotto Soudal).

Freddy De Geest

Over winst en verlies werd in de gouden kilometer beslist. Zaterdag won Quinten Hermans de Ardennenrit in Durbuy, zondag was de Nederlander Fabio Jakobsen de snelste in Beringen. Dries De Bondt won het checkpointklassement nadat hij zaterdag de vlucht van de dag kleurde en veel punten sprokkelde.

Ondanks de hitte serveerden de renners zaterdag een spektakel om duimen en vingers van af te likken. In het slot bleef een elitegroepje over. Dries De Bondt probeerde in het slot zijn vluchtgezellen nog te verschalken, maar dat lukte niet. Quinten Hermans (Intermarché-Wanty Gobert) trok aan het langste eind voor Mauro Schmid, die de leidersplaats van de Deen Mads Pedersen (Trek-Segafredo) overnam. Spanning troef op verschillende fronten bij het aansnijden van de slotrit tussen Gingelom en Beringen. Schmid en Wellens knokten voor de eindzege, De Bondt en de Nederlander Daan Van Sintmaartensdijk vochten voor de punten in de checkpoints en last but not least was er ook nog de strijd om de dagzege.

Edward Theuns klom aan boord van een vlucht, maar die werd snel tenietgedaan. In een latere fase klommen Kobe Vanoverschelde (Tarteletto-Isorex CT), die zich een derde keer in aanvallend opzicht liet opmerken, en Angelo Van Den Bossche (Geofco-Doltcini Materiel Velo.com) met vier gezellen aan boord van een vlucht. Het zestal weerde zich als duivels in een wijwatervat, maar werden gegrepen net voor de gouden kilometer.

“De organisatoren hebben gekregen wat ze wilden. Er was strijd tot op het einde op verschillende fronten”, zegt Iljo Keisse. “We hebben een atypische koers gereden. We hadden de leidersplaats te verdedigen en mikten ook op de dagzege. Daarom pakten we het anders aan dan anders. We probeerden vroeg met een grote groep weg te rijden, maar dat lukte niet. Het was een best wel pittige slotrit waarin we daarna de controle overlieten aan Lotto Soudal. Ons plan lukte, maar het was wel spannend.”

In Middelkerke rijdt Keisse zijn laatste BK op de weg. “Daar ga ik me nog eens dubbel plooien voor de ploeg. Deze week zag ik dat Victor Campenaerts indruk maakte en ook Dries De Bondt de pedalen streelde. Met Dries moeten we zondag zeker rekening houden. Na het BK heb ik vier weken geen koers en dat vullen we op met een stage met de ploegmaats die de Tour niet rijden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten