Basketbal 2de Landelijke (M) Sgolba/Gembas/Falco/Gentson

Ook tweede landelijke tijdelijk naar 16 ploegen

Na eerste landelijke opteert nu ook tweede voor een format met 16 ploegen. En daar hebben de clubs niet zo veel problemen mee.

Het eerste wat opvalt is dat VBL de Oost-Vlaamse ploegen niet allemaal in dezelfde reeks stopt. Melsele B, Sint-Niklase, Falco B, Baasrode, Sgolba en Gembas zitten dus niet in dezelfde reeks als Gentson, Houtem, Denderleeuw, Erpe-Mere en Okapi B.

Zeno Neyt (Gentson): “Dit format lijkt me fris en vernieuwend. Ik denk dat onze reeks minder sterk uitvalt dan de andere. Er is geen druk maar wij willen absoluut de top 4 halen om aldus de eindronde te spelen tegen de besten uit de andere reeks.”

Dirk Baete (Sgolba) heeft bedenkingen: “Men had een interessantere formule kunnen uitwerken maar je kunt daar nu toch niets meer aan veranderen. Ik vind wel dat de beker van Vlaanderen te vlug begint.”

Steven Van de Vyver (Gembas) is blij dat Aalter in zijn reeks speelt maar vult aan: “De top 4 halen is een must. Anders wordt het met al die zakkers keihard knokken tegen de degradatie. Gentson en Erpe-Mere zijn mijn favorieten voor de titel.”

Fred Gillis (Falco B) rondt positief af: “Deze formule is voor mij heel aantrekkelijk. De klemtoon bij ons ligt op de jeugdopleiding. Het komt er dus vooral op aan om spelers zo goed mogelijk sportief te kunnen uitdagen en dan vind ik deze indeling positief. Uiteraard zijn Gembas en Sgolba commercieel heel interessant maar hoofdzaak blijft bij ons de integratie van de jonge gasten.” (jgn)

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent