Triatlon

Ex-renner Lennert Cappan tast zijn grenzen af in triatlon: “Lopen is mijn grootste werkpunt”

Lennert Cappan moest zondag in de sprinttriatlon in Middelkerke enkel winnaar Tom Mets laten voorgaan. 

Lennert Cappan moest zondag in de sprinttriatlon in Middelkerke enkel winnaar Tom Mets laten voorgaan. © Rudy Declerck

Lennert Cappan (21) stevent op een mooie loopbaan in de triatlonsport af, zo bewijst zijn tweede plaats zondag in de sprintwedstrijd in Middelkerke. “In het lopen heb ik nog heel wat marge”, zegt de Ingelmunsternaar.

“Vorig seizoen ebde mijn goesting voor het wielrennen weg. Ik vond dat het mooi was geweest. Als jeugdrenner heb ik volop van grote koersen kunnen proeven. Aan zeges (waaronder de provinciale titel bij de beloften in 2021 in Moorslede, red) en ereplaatsen geen gebrek, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging”, legt Lennert Cappan zijn overstap naar de triatlonsport uit. “In het zwemmen kan ik al redelijk goed mijn mannetje staan. Destijds was ik aangesloten bij de zwemclub. Mijn grootste werkpunt is het lopen. Als wielrenner liep ik enkel in de winter een beetje.”

“Ik heb geen achtergrond in deze sport”, vervolgt de bachelor bouwkunde. “Pas zes maanden geleden begon ik er echt aan, maar het gaat steeds beter. Van blessures heb ik geen schrik. In heel mijn sportieve loopbaan heb ik nog nooit een euvel gekend. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog heel wat progressie kan boeken, temeer omdat het klikt met trainer Steven Scherpereel. Gaandeweg wil ik mijn grenzen aftasten. De komende maanden zal ik al twee kwarttriatlons afwerken. Op termijn is het mijn bedoeling om een volledige triatlon te doen, maar ik wil geen stappen overslaan. Ik kom uiteindelijk uit een andere discipline, rustig opbouwen is dan ook het devies.”

“Zondag in Middelkerke voelde ik me goed”, besluit Cappan. “Ik wilde wegrijden van Tom Mets (die won, red), maar ik was iets te enthousiast. Bij mijn val brak ik mijn fietskader. Zelf hield ik er enkel schaafwonden aan over.” (tvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten