Nu ook officieel: Jasper Stuyven verlengt tot 2025 bij Trek-Segafredo

 ©  Peter Malaise

Een nieuw contract voor Jasper Stuyven. Onze 30-jarige landgenoot blijft minstens tot 2025 bij Trek-Segafredo. Dat nieuws was al even bekend en maandagvoormiddag heeft het Amerikaanse WorldTour-team het ook aangekondigd op zijn sociale media.

Jonas WithouckBron: Belga

Stuyven werd in 2014 prof bij het toenmalige Trek Factory Racing. Eind 2025 zal hij twaalf seizoenen voor het team gereden hebben. In 2015 opende hij zijn palmares met een ritzege in de Ronde van Spanje. Daarna volgden Kuurne-Brussel-Kuurne (2016), twee ritten in de Benelux Tour (2017 en 2018), de GP van Wallonië (2018), de GP Jef Scherens (2018), de Ronde van Duitsland (2019), de Omloop Het Nieuwsblad (2020) en Milaan-Sanremo (2021).

“Dit is het team waar ik me thuis voel. Van bij het prille begin heb ik me welkom, gesteund en gewaardeerd gevoeld”, zegt Stuyven. “We beleefden samen al mooie momenten. De komende drie jaar wil ik er nog wat successen aan toevoegen.”

“Jasper is een belangrijke renner voor het team”, verklaarde manager Luca Guercilena. “Hij motiveert de anderen. Met hem erbij zijn we alleen maar gegroeid. Hij is altijd al een goede renner geweest, maar heeft met de jaren ook aan maturiteit gewonnen. Hij is nu een leider in het team en weet welke verantwoordelijkheden dat met zich meebrengt. Hij heeft ons een paar onvergetelijke momenten geschonken, zijn overwinning in San Remo op kop. Een rit winnen in de Tour is voor hem altijd een groot doel geweest en hij was er al een paar keer dicht bij. Ik kijk ernaar uit om hem er over een paar weken weer voor te zien vechten.”

Edward Theuns en Otto Vergaerde hebben nog een contract bij Trek-Segafredo tot volgend seizoen. In augustus komt Thibau Nys er als stagiair bij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners