Motorrijder zwaargewond na aanrijding door bestuurster die weg wil inslaan waar dat niet mag

 

 ©  Google Maps

Torhout/Brugge -

Een 40-jarige man uit Brugge raakte zondagmiddag zwaargewond nadat hij op zijn motor werd aangereden in Torhout. Dat gebeurde toen een autobestuurster op foutieve wijze een weg wilde inslaan waardoor ze de man aanreed.

Jelle Houwen

Het ongeval gebeurde zondagmiddag rond 13.30 uur op het kruispunt van de Aartrijkestraat met de Noordlaan in Torhout. Een 66-jarige vrouw uit Heuvelland reed met haar auto op de Noordlaan in de richting van Brugge en wilde op het kruispunt met de Aartrijkestraat linksaf slaan. Dat is verboden na wegenwerken in de straat en wordt ook duidelijk aangegeven met een verbodsbord.

De vrouw negeerde dat bord en reed zo een 40-jarige man uit Brugge op zijn motor aan. Die reed richting Lichtervelde. De man kwam ten val en liep daarbij zware verwondingen op. De mugheli kwam ter plaatse en bracht de motard met zware verwondingen maar niet in levensgevaar naar het ziekenhuis.

Nog een aanrijding

Door het ongeval sloot de politie de Noordlaan af tussen de kruispunten met de Industrielaan en de Oostendestraat. Om 15 uur was de weg weer vrij.

Op hetzelfde kruispunt gebeurde ook zaterdagochtend een aanrijding. Rond 8.40 uur botsten een 72-jarige man uit Aartrijke in zijn auto met een 53-jarige man uit Roeselare die een vrachtwagen bestuurde. Bij dat ongeval was alleen stoffelijke schade te betreuren. De personenwagen moest worden getakeld.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten