Woonveer bouwt zes sociale koopwoningen in Ruisbroek

Begin 2023 verkoopt Woonveer zes eigentijdse woningen in Ruisbroek 

Begin 2023 verkoopt Woonveer zes eigentijdse woningen in Ruisbroek © rr

Ruisbroek -

Tegen eind van dit jaar of begin volgend jaar verkoopt Woonveer Klein-Brabant zes nieuwe eigentijdse woningen in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands). Met dit project in het Rietveld wil Woonveer een bijdrage leveren om meer betaalbare woningen in de regio te creëren.

Ward Bosmans

Tot eind 2018 stond Kleine Landeigendom Klein-Brabant in voor de bouw en verkoop van betaalbare woningen in de regio. Door de fusie met de twee verhuurmaatschappijen Gezellige Woningen en Eigen Woning wordt deze opdracht nu voortgezet onder de naam Woonveer Klein-Brabant.

Nadat er in 2021 in Breendonk al vier woningen waren verkocht, is nu Ruisbroek aan de beurt. Het project Rietveld is ontworpen door architectenbureau Archiprof bvba uit Puurs-Sint-Amands en de aannemer is Hero Construct nv uit Dendermonde. Het project voorziet in een blok van vier woningen (drie gesloten en één halfopen bebouwing) en een blok van twee halfopen woningen. Alle woningen hebben een tuin en zijn gelegen in een verkeersarme, groene, doodlopende straat. De gelijkvloerse verdieping van alle zes woningen bestaat uit inkom, wc, leefruimte, open keuken en berging. De woningen worden casco opgeleverd zodat de kopers de woningen naar persoonlijke smaak kunnen afwerken. Momenteel zijn de ruwbouwwerken aan de gang. In het voorjaar van 2023 worden ze te koop gesteld.

Minstens twintig jaar bewonen

Wie interesse heeft in een koopwoning kan zijn naam opgeven bij Woonveer. De volgorde is een criterium bij eventuele toewijzing, maar ook de band met de gemeente. Vermits de verkoop van deze woningen kadert in sociale huisvesting dient de kandidaat te voldoen aan een aantal voorwaarden. Me mag geen eigenaar zijn van een woning en het jaarlijks belastbaar inkomen mag niet te laag, maar ook niet te hoog zijn. Daarnaast is de koper ook verplicht om de woning ten minste twintig jaar te bewonen.

www.woonveer.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten