Voetbal 1B Pro League SK Beveren

T1 Wim De Decker tevreden na eerste training, maar: “Er volgen nog transfers”

Wim De Decker op de eerste training: “Wij moeten de groep leren kennen en de groep moet ons leren kennen.” © ERIK WESTERLINCK

De kop is eraf. Wim De Decker (40) is maandag aan zijn avontuur als hoofdtrainer van SK Beveren begonnen. De T1 kan voorlopig rekenen op 17 A-kernspelers, aangevuld met testers en beloften. Pieter-Jan Monteyne (assistent) en Frederik Bracke (physical coach), beiden ex-Deinze, vervolledigen de technische staf.

Wim Houttequiet

Onder een stralend zonnetje is SK Beveren de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. T1 Wim De Decker kon rekenen op 17 A-kernspelers. “Het was een zeer leuke training met veel intensiteit. Dat stemt me zeker tevreden. Nu moeten we op acht weken een geheel vormen”, aldus De Decker.

Joan Edmundsson was een opvallende aanwezige. De aanvallende middenvelder stond maanden aan de kant met een nierprobleem, maar lijkt nu opnieuw fit. Het contract van Manuel Da Costa werd dan weer in onderling overleg ontbonden.

De fans die een nieuw gezicht op training verwacht hadden, moeten nog even geduld oefenen. “Er wordt gesproken met spelers”, geeft De Decker toelichting. “We verwachten relatief snel duidelijkheid. Al weet je in het voetbal nooit. Het is logisch dat er nog de nodige transfers zullen volgen.”

Met Pieter-Jan Monteyne (assistent) en Frederik Bracke (physical coach) verschenen wel twee nieuwe gezichten in de technische staf. Beiden werkten eerder al samen met De Decker bij Deinze.

De kersverse trainer wil er de komende weken stevig de pees opleggen. “Er staan bijna elke dag twee trainingen op het programma”, vertelt De Decker. “Wij moeten de groep leren kennen en de groep moet ons leren kennen. We willen zo snel mogelijk een plan opstellen waarin de spelers zich goed voelen, zodat we er met z’n allen vol tegenaan kunnen. We willen vooral veel duidelijkheid scheppen, want daar hebben de spelers nood aan.”

Minstens vijf beloften in de A-kern

Naast de 17 aanwezige spelers uit de A-kern waren er ook vier testers aanwezig: Malick Fall, Diallo Ousmane, Barry Thierno en Joelson Sarges Frazao. De kern werd verder aangevuld met zes beloftespelers: Mathis Beniest, Amine Belhadj, Dylan Van Camp, Lorenzo De Geyndt, Nathan Okumu en Yacine Boufath. Vic Van Osselaer sluit vanaf donderdag aan. Het doel is om dit jaar minstens vijf beloften te laten meetrainen met de A-kern. T3 Gunter Vandenbroeck zal de beloften onder zijn hoede nemen.

Aangeboden door onze partners