Bpost maakt pakjes (tijdelijk) goedkoper

 ©  rr

Terwijl de prijzen overal stijgen, heeft Bpost besloten om de prijs voor het verzenden van bepaalde pakjes te verlagen. Zo wordt er tijdelijk 3,79 euro in plaats van 4,40 euro gevraagd voor pakjes die naar een afhaalpunt of pakjesautomaat verstuurd worden. Dat meldt De Tijd dinsdag.

lto

“De promotie loopt van midden mei tot 30 juni en geldt alleen voor pakketten waarbij het label online is aangekocht en die naar afhaalpunten worden verzonden’, zegt Bpost-woordvoerster Laura Cerrada Crespo aan De Tijd.

Dat Bpost – dat gewoonlijk bijna jaarlijks de prijs voor postzegels verhoogt – voor zo’n verandering kiest, zou te maken hebben met het feit dat het bedrijf een moeilijk kwartaal achter de rug heeft. Belgen versturen en bestellen beduidend minder pakjes en de sterk stijgende prijzen voor lonen, energie en transport kan Bpost moeilijk doorrekenen. Door de zwakke kwartaalresultaten zat Bpost in mei zelfs aan zijn laagste beurskoers ooit.

Wat de bedoeling is van de prijsverlaging, is niet duidelijk, maar het bedrijf maakt de resultaten voor het tweede kwartaal pas bekend begin augustus, eens de promotie is afgelopen.

LEES OOK. Verontrustende stijging van ongevallen met pakjesbezorgers en dus zijn er nieuwe regels nodig (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten