Van Aert krijgt twee Belgen mee naar de Tour bij Jumbo-Visma: “Wout verdient voldoende steun in zijn jacht op ritzeges en groen”

 ©  BELGA

Jumbo-Visma is eruit. De Nederlandse wielerformatie heeft dinsdag de acht renners bekendgemaakt die op 1 juli aan de start van de Tour de France staan. Wout van Aert krijgt twee Belgen mee.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Wout van Aert kan ook derde keer Belgische kampioen worden in Middelkerke: “Als dat lukt, moet ik op zijn minst ereburger worden”

Jumbo-Visma trekt met een “uitgekiende selectie” naar de Tour. Het vijftal dat Wout van Aert, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard gaat bijstaan in de strijd om groen en geel luistert naar de namen Sepp Kuss, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte, Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck. Rohan Dennis is de opvallendste afwezige.

“We hebben uiteenlopende ambities dus we hebben gekozen voor renners die op verschillende terreinen het best uit de voeten kunnen”, licht Merijn Zeeman toe. “We moeten onze kopmannen veilig door de eerste hectische week loodsen, maar ook in staat zijn om het de andere Tour-favorieten in de bergen moeilijk te maken. Daarnaast verdient Wout voldoende steun in zijn jacht op ritzeges en de groene trui. Deze selectie is fit en in onze ogen in staat om onze ambities het best na te jagen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De selectie:

Primoz Roglic

Jonas Vingegaard

Christophe Laporte

Sepp Kuss

Wout van Aert

Steven Kruijswijk

Tiesj Benoot

Nathan Van Hooydonck

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt