Basketbal

Julie Vanloo kijkt enorm uit naar WK 3X3 in Antwerpen: “Ondanks gebrek aan ervaring zijn we ambitieus”

Julie Vanloo heeft een uitstekend profiel voor het 3X3 basketbal. 

Julie Vanloo heeft een uitstekend profiel voor het 3X3 basketbal. © BELGA

De 3X3 Cats beginnen woensdagavond op de Groenplaats in Antwerpen aan hun WK 3X3. Met Becky Massey en Julie Vanloo behoren ook twee West-Vlaamse speelsters tot het Belgische kwartet. “Ik kijk enorm uit naar dit WK in eigen land”, zegt Vanloo.

Julie Vanloo is een heuse globetrotter. In het klassieke basketbal speelde de Oostendse na haar Belgische start bij Ieper en Waregem ook al in Frankrijk, Zweden, Italië, Turkije, Hongarije, Australië, Spanje en Rusland. Komend seizoen gaat ze opnieuw in Frankrijk (bij Montpellier) aan de slag. Ook bij de Belgian Cats is Vanloo met haar 29 jaar één van de ervaren speelsters. Ze won met de nationale ploeg al twee bronzen medailles op een EK, werd vierde op het WK en bereikte vorige zomer op de Olympische Spelen in Tokio de kwartfinales.

Vanloo is evenwel ook enorm gepassioneerd door het 3X3 basketbal. Ze heeft met haar moves en shot dan ook een uitstekend profiel voor deze discipline. “Het is echter enorm fysiek en dat ligt me minder”, lacht Vanloo. “Becky Massey, Laure Resimont, Ine Joris en ikzelf vormen wel een complementair viertal.”

Uitverkocht

De 3X3 Cats openen woensdag in poule C tegen Mongolië (FIBA 6) en Egypte (FIBA 12). “We beseffen dat we met ook nog Polen (FIBA 3) en de Dominicaanse Republiek (FIBA 15) in een zware poule zitten”, aldus Vanloo. “We bekijken het dan ook match per match. Ons kwalificeren voor de volgende ronde, dus bij de beste drie eindigen, is voor ons de eerste uitdaging. Uiteraard is spelen in eigen land voor ons een groot voordeel. Onze wedstrijden zijn uitverkocht (1.700 toeschouwers, red.) en dat gaat ongetwijfeld een geweldige boost geven. Dat we weinig ervaring hebben? Dat is correct als het over 3X3 gaat, maar we speelden wel al veel samen bij de Belgian Cats en dat is dan weer een voordeel. Ik speelde vroeger veel 3X3 basketbal, weliswaar recreatief en louter voor de fun. Het is dan ook schitterend dat ik dit nu op topniveau kan meemaken.” (cpm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten