Wielrennen  Beloften Bingoal Pauwels Sauces

Jago Willems overwint tegenslagen: “Nu examens en dan stage in Vogezen”

Jago Willems tankte vertrouwen in de Baby Giro. 

Jago Willems tankte vertrouwen in de Baby Giro. ©  Geert De Rycke

De Zemstse belofte Jago Willems (20) werd na een sukkelweg voor de leeuwen gegooid in de Baby Giro en ontgoochelde niet. De jongere broer van prof Thimo Willems gaf blijk van zijn klimtalent.

Wim Redant

“Ik tankte vertrouwen in Italië na een wisselvallige voorbereiding”, vertelt Jago Willems. “In de winter kampte ik met knieperikelen en een maand voor de start van de Baby Giro scharrelde ik een bronchitis op waardoor ik tien dagen lang niet kon trainen. Die gedwongen break kwam uiteraard bijzonder ongelegen. Gelukkig pikte ik als voorbereiding de Tour de Mirabelle mee zodat ik al wat koerstempo in de benen had. Vervolgens reed ik met de ploeg drie Italiaanse eendagskoersen. Met een elfde en veertiende plaats deed ik het daar niet onaardig in koersen met een fraaie internationale bezetting. In de Baby Giro lag het niveau wel nog een stuk hoger.”

Jago Willems speelde in de Baby Giro niet mee voor een goed eindklassement zoals landgenoot Lennert Van Eetvelft die tweede werd, maar blikt niettemin tevreden terug.

“Ik schoot nog te kort in het hooggebergte, maar presteerde voorts regelmatig. Presteren in het hooggebergte moet de volgende stap worden. In de twee bergritten viel ik nog door de mand. In de heuveletappes daarentegen behoorde ik tot de betere renners. Ik recupereerde ook snel en zat na zeven dagen nog niet op mijn tandvlees zoals sommige andere renners. Voor een goed klassement miste ik nog het goede gevoel.”

Jago Willems hoopt dat de ellende achter de rug ligt.

“Vorig jaar noopte een ontsteking van de linkerknie me tot een operatie en vijf maanden inactiviteit. Dit jaar was ik twee maanden op de sukkel met een ontstoken knieschijf. Gelukkig kon ik rekenen op de steun van mijn Merchtemse trainer-kinesist Pieter Verbeirens, want mentaal was het een zware dobber. Nu volgen nog twee weken examens TEW en dan plan ik een stage in de Vogezen als aanloop naar de Ronde van Luik.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten