Arboretum transformeert tot eind augustus in kunsttuin dankzij Kunstplatform Kappa

Heel wat belangstelling voor de kunstwerken. 

Heel wat belangstelling voor de kunstwerken. © rr

Kalmthout, Kapellen -

Helemaal opgaand in of contrasterend met de groene en kleurrijke pracht van het Arboretum Kalmthout trekken de artistieke werken van 53 kunstenaars van Kunstplatform Kappa de volgende maanden extra aandacht.

Deze zomer schittert de bomen- en plantentuin niet alleen door zijn gigantische aanbod en variatie, maar ook door de kunstwerken in de botanische tuin, die daar tot 28 augustus te zien zijn. ( )

Bijna een jaar geleden lanceerde Kappa een oproep naar de meer dan honderd leden die het Kunstplatform rijk is. 53 gingen in op het voorstel om mee te werken aan deze tentoonstelling in het Arboretum en maakten een werk rond het thema Buitenstaanders.

Voorzitter Ivan Janssens: “In de kunsttuin zie je werken van de ene kunstenaar die als het ware spontaan voortvloeien in dat van een andere. Beelden gaan in deze botanische tuin een eigen leven leiden. De interactie tussen kunst en natuur geeft een extra perspectief aan elk kunstwerk. De confrontatie met de natuur brengt een moment van verstilling en maakt het leven rijker”, vindt de voorzitter van Kappa.

“Iedereen wordt uitgenodigd om stil te staan en te kijken naar wat rond ons en in ons gebeurt. De vraag is wie de echte outsiders zijn en dan kom je meteen terug bij het thema van deze tentoonstelling”, aldus nog voorzitter Janssens.

Ontmoetingsdagen

Een botanische tuin vol met de meest uiteenlopende kunstwerken vraagt om uitleg. Kappa en het Arboretum Kalmthout geven die uitleg. Zondag 3 juli en zondag 31 juli komen de deelnemende kunstenaars tekst en uitleg geven over hun artistiek werk telkens van 14u tot 16u.

Zondag 3 juli zijn dat: Annie Janssen, Brigitte Ryckaert, Conny Brosens, Denise Groffen, Dirk Wouters, Goedele De Clerck, Ingrid Gulinck, Jacques Raemaekers, Jozef Jambon, Layla Van Bogaert, Linda Verhoeven, Lucy De Vocht, Madeleine Nieuwlaat, Mieke De Bruyne, Mieke Jacobs, Patricia Rillaers en Winnie Lemmens.

Zondag 31 juli komen Annie Janssen, Denise Groffen, Dirk Wouters, Gerre Daneels, Goedele De Clerck, Ingrid Gulinck, Guy Van Rossom, Layla Van Bogaert, Linda Verhoeven, Madeleine Nieuwlaat, Marc Daneels, Mieke De Bruyne, Rita Van Audenrode en Wim Haazen.

Info: www.arboretumkalmthout.be en www.kappakunstplatform.be/

Erik Vandewalle

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten