Culinaire hoogstandjes en kunstige werkjes op dorpsplein van Mettenkoven

Zaterdag organiseerde de Vriendenkring voor de vijfde keer ‘Mettekoven Culinair’. © frmi

 © frmi

Zondag werd het dorpsplein omgetoverd in een mini-Montmartre. © frmi

 © frmi

Heers -

De Vriendenkring van Mettekoven vierde vorig weekend weer feest op dorpsplein Den Dries. Zaterdag stond in het teken van de fijnproevers, zondag was het de beurt aan de kunstliefhebbers.

Zaterdag organiseerde de Vriendenkring voor de vijfde keer Mettekoven Culinair. “De vorige keer was in 2018, in 2020 was corona helaas de spelbreker”, vertelt René Van Baelen van de Vriendenkring. “In Mettekoven wonen mensen van verschillende nationaliteiten, daarom is bij ons het idee ontstaan om tweejaarlijks een culinaire avond te houden. We hadden zeven standhouders, de meeste deelnemers zijn inwoners van Mettekoven.” Je kon naar hartenlust proeven van Vlaamse, Spaanse, Italiaanse, Griekse of zelfs Filipijnse gerechtjes. “We hadden een 250-tal inschrijvingen, goed voor ruim 900 hapjes. Nadien gingen de stoelen en tafels aan de kant en was er plaats voor een zomerse party met dj tot in de late uurtjes.”

Zondag werd het dorpsplein omgetoverd in een mini-Montmartre. “Je kon dan voor het eerst de sfeer van Montmartre opsnuiven, met dank aan inwoner en kunstenaar Giorgio Restivo”, zegt René Van Baelen. “Een 15-tal standhouders stelden hun schilderijen, beeldhouwwerken en glaskunstwerken tentoon. De bezoekers konden kiezen uit een variëteit aan werkjes. Op ons zomerterras genoten ze van de gezellige sfeer met Franstalige achtergrondmuziek.” ( frmi)

Aangeboden door onze partners